"Rīgas dzirnavnieks" sāk bioloģisko auzu pārslu ražošanu
Graudu pārstrādes uzņēmums AS "Rīgas dzirnavnieks" sācis bioloģisko auzu pārslu "Herkuless" ražošanu, ar jauno produktu paplašinot arī eksporta kanālus un sākot eksportu uz Itāliju, tādējādi diversificējot tirgus, kas ir svarīgi pašreizējos apstākļos neprognozējamā Krievijas tirgus dēļ, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja uzņēmuma valdes loceklis Žilvins Pakeltis.Līdz šim "Rīgas dzirnavnieks" jau darbojās bioloģisko produktu nišā, ražojot "Hercoga" kviešu miltus no bioloģiskajiem graudiem. Šobrīd uzņēmums sācis darbību bioloģisko auzu pārslu segmentā, sākot ražot bioloģiskās un ātri vārāmās pilngraudu auzu pārslas. Par jauno produktu noieta tirgiem kļuvušas ne tikai kaimiņvalstis Igaunija un Lietuva, bet arī sāktas pirmās produkcijas piegādes uz Itāliju, tādējādi paplašinot eksporta tirgus.
"Rīgas dzirnavnieks" ir ieguvis bioloģiskās lauksaimniecības sertifikātu "Vides kvalitāte". Bioloģisko produktu ražošana tiek stingri kontrolēta, sākot no labības audzēšanas apstākļiem tīrumos līdz pārstrādei rūpnīcā. Bioloģiskie graudi tiek audzēti laukos, kas ir pilnīgi brīvi no jebkādu ķīmisko preparātu un minerālmēslu lietošanas, savukārt to pārstrādē nav atļauts izmantot mākslīgos aromatizētājus, garšas pastiprinātājus.
Bioloģisko produktu niša kļūst arvien perspektīvāka Latvijā līdz ar iedzīvotāju izpratnes par veselīgu dzīvesveidu palielināšanos un pieaugot lauksaimnieku interesei audzēt bioloģiskos graudus.
"Rīgas dzirnavnieks" ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem "Herkuless", "Hercogs" un "Īsta saimniece Uz sarakstu