Banner 980x90

Rīgas kinostudija lūdz Ģenerālprokuratūru izvērtēt likumību par iekļūšanu kinostudijas telpās 21.augustā

A/s "Rīgas Kinostudija" šodien vērsusies Ģenerālprokuratūrā ar lūgumu veikt Valsts policijas un Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas darbības likumības pārbaudi, lai noskaidrotu, vai eksistēja tiesisks pamats šo iestāžu pārstāvju iekļūšanai kinostudijas telpās 21.augustā un Lietuvas producentu veidota televīzijas šova filmēšanas apturēšanai. 
"Rīgas Kinostudijas" valdes priekšsēdētājs Vents Horsts norāda: "Mēs nemēģinām noskaidrot, vai minētais televīzijas šovs bija vai nebija pārkāpis kādus normatīvos aktus par azartspēļu organizēšanu. Taču nav pieļaujams, ka šādu institūciju pārstāvji bez tiesas vai prokuratūras izsniegtas atļaujas ielaužas kādas organizācijas telpās un rīkojas tur, kā paši uzskata par vajadzīgu. Mums atļauja netika prasīta un, kad mūsu apsardzes darbinieks lūdza uzrādīt šiem cilvēkiem dokumentus, kas apliecinātu viņu tiesības atrasties kinostudijas telpās un veikt operatīvas darbības tādi netika uzrādīti."

V.Horsts arī norāda, ka kinostudijai bijis noslēgts līgums ar producentu kompāniju "Ibus Media Limited", kas 21.augustā kinostudijas telpās organizēja Lietuvas televīzijai paredzēta šova filmēšanu. Bijusi paredzēta arī turpmāko šovu filmēšana, taču tas, ļoti iespējams, nenotiks, jo Latvijas tiesībsargājošo institūciju sestdienas aktivitātes radījušas producentu kompānijai būtiskus zaudējumus.

"Rīgas Kinostudijas" valdes priekšsēdētājs uzskata, ka šāda nesankcionēta tiesībsargājošo institūciju patvaļa rada bīstamu precedentu, kura rezultātā cietīs Latvijas tēls kopumā: ne tikai kino un televīzijas, bet arī citās jomās ārvalstu speciālisti nevēlēsies sadarboties ar Latvijas partneriem, jo pastāvēs risks, ka jebkāda darbība var tikt pēkšņi apturēta. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)