Banner 980x90

Rīgas lidostai valsts budžetā dividendes nebūs jāmaksā

Starptautiskajai lidostai "Rīga" valstij dividendēs izmaksājamā peļņas daļa tiks novirzīta lidostas drošības iekārtu iegādei, lai tādējādi paaugstinātu drošības procesu efektivitāti un ievērotu standartus atbilstoši Eiropas Savienības (ES) prasībām, lēma valdība.

Lidosta "Rīga" 2014.gadu ir noslēgusi ar 134 678 eiro peļņu, no minētās summas atbilstoši valdības noteikumiem valstij dividendēs izmaksājamā peļņas daļa (90% no peļņas) būtu 121 210 eiro.

Kā skaidro Satiksmes ministrijā, lidosta "Rīga" ir lielākais gaisa transporta infrastruktūras uzņēmums Baltijā un ir šī reģiona galvenais gaisa satiksmes centrs, kas nodrošina regulārus starptautiskos pasažieru, kravas un pasta gaisa pārvadājumus uz Eiropas un citām pasaules valstu pilsētām. Lai nodrošinātu lidostas konkurētspējas saglabāšanu un ilgtspējīgu attīstību, tai esot nepieciešamas vērienīgas investīcijas infrastruktūras modernizēšanā un attīstībā. Uzņēmuma investīciju prioritātes tuvākajiem gadiem ir pasažieru apkalpošanas infrastruktūras uzlabošana, drošības infrastruktūras modernizācija un attīstība, kā arī lidlauka infrastruktūras attīstības projekta realizācija.

Kā uzsver ministrijā, ņemot vērā sāktos lidostas projektus, peļņu būtu nepieciešams investēt drošības infrastruktūras modernizācijā un attīstībā. Ieguldījumi ar drošību saistītā infrastruktūrā un aprīkojumā esot ļoti būtiski drošības pasākumu īstenošanai un pasažieru, kravu pārvadājumu drošības standartu ievērošanai atbilstoši ES prasībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)