Banner 980x90

Rīgas Motormuzejā prezentēs restaurēto RAF -977 E "Latvija"

Ceturtdien, 31.janvārī, plkst.16.00 Rīgas Motormuzejā prezentēs pirms 50 gadiem Latvijas amatnieku ražoto un restaurēto mikroautobusu RAF – 977E "Latvija", pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Rīgas motormuzeja pārstāvis.

Savā pirmajā dzīvē 1963.gadā ražotais "busiņš" kalpoja Valmieras slimnīcas vajadzībām, bet pēc norakstīšanas tā "darba mūžs" varēja beigties kādā no pārkausēšanas krāsnīm. Laimīgā kārtā mikroautobusu atrada un kā vērtīgu eksemplāru atzina Rīgas Motormuzeja darbinieki.

Divus gadus norisinājās rūpīga auto restaurācija, pēc kuras vecākais tūrisma un atpūtas mikroautobuss RAF -977 E "Latvija" ieņemts goda vietu Rīgas Motormuzeja spēkratu kolekcijā.

Mikroautobusa atklāšanas pasākumā piedalīsies motormuzeja darbinieki, restaurācijas darbu vadītājs Andris Dambis un bijušie "rafieši".

Vairāk par mikroautobusu var uzzināt lietotāja CSDDLatvia interneta vietnē Youtube.com pievienotajā sižetā.



Tehniskie dati:
Motora tilpums 2445 cm3
Motora tips 4 taktu, OHV
Cilindru skaits 4
Jauda 70 ZS
Pārnesumu kārba 3 pakāpju
Maksimālais ātrums 110 km/h
Masa 1720 kg
Daļēji nesoša virsbūve ar pastiprinātu pamatni
Vietu skaits 9 + 1

Restauratori pateicas visiem auto entuziastiem, kuri palīdzēja ar informāciju, fotogrāfijām un retām rezerves detaļām. Īpaša pateicība tiek izteikta Staņislavam Mjagkovam par atrasto oriģinālā parauga mēraparātu paneli, kurš ražots Rīgas Autoelektroaparātu rūpnīcā, tieši RAF mikroautobusiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)