Banner 980x90

"Rīgas piena kombināts" rīkos vasaras prakses programmu skolēniem

Lai attīstītu un nostiprinātu jauniešu, vecumā no 16-18 gadiem, zināšanas un prasmes pārdošanā un uzņēmējdarbībā, un sniegtu viņiem unikālu pirmo darba pieredzi, Latvijā vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union otro gadu pēc kārtas piedāvā vasaras prakses programmu "Jaunais uzņēmējs 2013".

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja "Food Union" sabiedrisko attiecību pārstāve  Linda Ļisicina, programmas mērķis ir attīstīt un nostiprināt jauniešu zināšanas un prasmes pārdošanā un uzņēmējdarbībā, kā arī sniegtu viņiem unikālu pirmo darba pieredzi.

Šī ir jau otrā vasaras prakses programma Latvijā, kurā skolēniem nodrošina, gan teorētiskās apmācības, gan iespēju nopelnīt.

Pērn studentiem bija jāveic mobilā saldējuma pārdevēja uzdevumi, saldējumi tika pārdoti no īpašiem velosipēdiem.

Katrs dalībnieks darbu veica četras nedēļas, piecas dienas nedēļā, septiņas stundas dienā. Izmantojot apmācībās iegūtās zināšanas, dalībnieku uzdevums bija pārdot pēc iespējas vairāk saldējumu, izvēloties pārdošanas vietas noteiktā teritorijā, pārdošanas laiku sava darba laika ietvaros, kā arī izmantojot dažādas pārdošanas tehnikas.

Pērn Vasaras prakses programmai bija pieteikušies 354 skolēni vecumā no 15 līdz 18 gadiem, kas ir gandrīz 12 skolēni uz vienu mobilā saldējuma pārdevēja vietu. Pirmajā atlases kārtā tika izvēlēti 100 kandidāti, no kuriem 2.atlases kārtā, izturot īpašus pārbaudījumus, tālāk tika izvirzīti 30 labākie kandidāti prakses programmas uzsākšanai, kā arī desmit rezervisti. Dalībniekiem tika nodrošinātas teorētiskās apmācības, apgūstot pārdošanas, mārketinga un uzņēmējdarbības pamatus, darba drošības jautājumus, higiēnas prasības, kā arī informāciju par AS "Rīgas piena kombināts" saldējuma zīmoliem un produktiem.

"Lai uzzinātu vairāk par vasaras prakses programmas skolēniem "Jaunais uzņēmējs" piedāvājumu 2013.gadā, aicinām uz prezentācijas preses konferenci šī gada 22.aprīlī plkst.13.00 AS "Rīgas piena kombināts" telpās Rīgā, Bauskas ielā 180," norāda Ļiscina.

Preses konferencē piedalīsies "Food Union" sastāvā ietilpstošās "Rīgas piena kombināts" valdes priekšsēdētājs Raimonds Misa,  Rīgas vicemērs Andris Ameriks, kā arī "Jaunais uzņēmējs 2012" uzvarētājs Kārlis Frīdenbergs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)