Banner 980x90

Rīgas Puķu ballē būs aktivitātes visiem vecumiem, interesēm un gaumēm

Rīgas Puķu ballē, kas no ceturtdienas, 9.jūlija, līdz 12.jūlijam norisināsies Latvijas Universitātes (LU) Botāniskajā dārzā, būs aktivitātes visiem vecumiem, interesēm un gaumēm, notikumam veltītajā preses konferencē sacīja LU Botāniskā dārza direktore Anta Sparinska.
Viņa norādīja, ka svētku pasākumi notiks gan iekštelpās, gan ārpusē, tālab nodarbošanos varēs atrast jebkuros laika apstākļos. "Rīgas Puķu balles apmeklētāji varēs staigāt pa Botāniskā dārza teritoriju un priecāties par augiem, iegādāties stādus, vērot priekšnesumus, dziedāt un dejot, kā arī darboties radošajās darbnīcās," stāstīja Sparinska.

Kā pastāstīja LU Botāniskā dārza direktore, Rīgas Puķu balle norisināsies jau 15.reizi. Puķu balle ir bijusi mainīga visu pastāvēšanas laiku un arī šogad tajā gaidāmi dažādi interesanti un neredzēti pasākumi, piemēram, ceturtdien paredzēta peldināšanās gonga skaņās, piektdien notiks "Arial Yoga" jeb jogas šūpuļtīklā paraugdemonstrējumi, bet svētdienas rītā apmeklētāji varēs iepazīt biodeju.

Svētku programmu šogad bagātinās XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku ielu koncerti. Tie norisināsies laikā no 9.jūlija līdz 11.jūlijam, pulcējot vairāk nekā 30 kolektīvus no Latvijas un citām valstīm - Francijas, Gruzijas, Čehijas. "Šajās dienās Botāniskajā dārzā uzstāsies ap 350 līdz 400 bērnu. Sevišķi interesanti būs vērot, kā Francijas dejotāji dejos uz koka kājām," stāstīja Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku projekta "Ielu koncerti" vadītāja Dita Pfeifere.

"Rīgas Puķu ballē 2015" būs gaidāmi arī citi muzikāli notikumi - piektdienas vakarā Rīgas Puķu balles apmeklētājus priecēs folkloras un seno cīņu kopas "Vilkači" koncerts, bet sestdien uzstāsies konkursa "Ineses Galantes jaunie talanti" dalībnieki. Savukārt svētdien plkst.11 būs skatāma viencēliena laikmetīgās dejas izrāde "Nē, es neesmu jūsējais. Es esmu savējais/I.Ziedonis", kas tapusi pēc Imanta Ziedoņa epifāniju motīviem.

Kā pastāstīja Botāniskā dārza draugu biedrības valdes priekšsēdētāja Ginta Ernštreite, Puķu balles laikā bērniem un vecākiem tiks piedāvātas radošās darbnīcas. Pēcpusdienās par aktivitātēm gādās žurnāli "Zīlīte" un "Ezis", vakaros varēs iepazīt pasaules tautu dziesmas un rotaļas. Piektdien Botāniskajā dārzā viesosies rakstniece Māra Cielēna, bet svētdien plkst.13.30 Roberta Gobziņa vadībā notiks diskotēka bērniem.

Tāpat bērni varēs apmeklēt dažādas vides tematikai veltītas darbnīcas un apskatīt trušus "Trušu karalistē".

Pasākuma laikā būs skatāmas arī vairākas izstādes, piemēram, Palmu mājā būs skaņu mākslinieka Mārtiņa Roķa instalācijas "Biomimēze VIII" izstāde, gleznotāju Anitras Bērziņas un Karinē Paronjancas izstāde "Flora Magica", kā arī bērnu un Jaņa Rozentāla Mākslas vidusskolas topošo mākslinieku darbi un floristu plenēra "Visādas pasakas" laikā tapušie vides objekti.

Līdzās orhideju, liliju, rožu un citu vasaras puķu izstādēm Botāniskajā dārzā varēs aplūkot arī bonsai kociņus. Paredzētas arī meistarklases bonsai veidošanā.

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. Ieejas maksa apmeklētājiem no šodienas līdz 12.jūlijam - skolēniem - viens eiro, pensionāriem un studentiem - divi eiro, pieaugušajiem - trīs eiro, ģimenēm (divi pieaugušie un viens skolas vecuma bērns) - 6,5 eiro. Brīva ieeja ir pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, I un II grupas personām ar īpašām vajadzībām.


Par Tropu tauriņu mājas apmeklējumu papildus ieejas biļetei dārzā jāmaksā - četrus līdz 18 gadus veciem bērniem trīs eiro, pieaugušajiem, studentiem - četri ar pusi eiro, ģimenēm (divi pieaugušie un divi bērni) - 14 eiro, pensionāriem, personām ar īpašām vajadzībām - trīs eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)