Banner 980x90

Rīgas Siltums rekonstruēs siltumtīklus Brīvības gatvē, Juglas un Krasta ielā

AS "Rīgas Siltums" investēs siltumapgādes drošības palielināšanā un siltuma zudumu samazināšanā, rekonstruējot siltumtīklu maģistrāļu posmus Brīvības gatvē, Juglas ielā un Krasta ielā, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta uzņēmuma informācijas daļas vadītāja Linda Rence. 

Rīgas Siltuma valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis: "Mums ir ļoti svarīgi turpināt siltumtīklu maģistrāļu rekonstrukciju, lai samazinātu siltuma zudumus siltumenerģijas pārvadē un paaugstinātu siltumapgādes drošību. Tam mēs ik gadu atvēlam nozīmīgus finanšu līdzekļus.
Decembra beigās uzņēmums noslēdza līgumu ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru par projekta "Labā krasta siltumtīklu maģistrāļu posmu rekonstrukcija" īstenošanu. Kopējās projekta attiecināmās izmaksas ir virs 4 milj. eiro, no tām plānots piesaistīt Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu vairāk nekā 1,6 milj. eiro apmērā."

Rekonstruējamo siltumtīklu posmi izvēlēti, izvērtējot siltumtīklu kopējo tehnisko stāvokli, kur konstatēti būtiski siltuma zudumi, ārējo cauruļvadu un metālkonstrukciju korozija. Pateicoties rekonstrukcijai, siltuma zudumi tiks samazināti par aptuveni 6300 MWh (megavatstundām) gadā.

"Kopējais siltumtīklu posmu garums, ko paredzēts rekonstruēt, ir 2,75 km. Esošie cauruļvadi ar diametru no 65 mm līdz 600 mm tiks nomainīti ar jauniem rūpnieciski izolētiem cauruļvadiem, kas izbūvēti bezkanāla tehnoloģijā. Tie ir aprīkoti ar īpašu kontrolsistēmu, kas ļauj ātri un precīzi konstatēt bojājuma vietu, tiem ir zemākas ekspluatācijas izmaksas un ilgāks ekspluatācijas laiks," stāsta Rīgas Siltuma valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis.

Darbus plānots sākt pēc apkures sezonas un pabeigt 2014.gada rudenī, līdz jaunajai apkures sezonai.

Pateicoties plānotai un racionālai līdzekļu investēšanai siltumtīklu siltumizolācijas un siltumtīklu posmu nomaiņai, Rīgas Siltumam izdevies būtiski samazināt siltuma zudumus siltumenerģijas pārvadē. Šobrīd siltuma zudumi ir aptuveni 2,5 reizes mazāki nekā 1996.gadā.

Kopumā 2013.gadā nomainīti un no jauna uzbūvēti 12,36 km siltumtīklu, tajā skaitā 10,55 km, pielietojot rūpnieciski izolētus cauruļvadus, kas izbūvēti bezkanāla tehnoloģijā, no kuriem 1,23 km ir izbūvēti, pielietojot bezkanāla dubultcaurules.
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)