Banner 980x90

Rīgas skolās likvidēs otrās maiņas apmācību

Līdz ar jaunā mācību gada sākumu atsevišķās Rīgas skolās plānots likvidēt otrās maiņas apmācību. Šobrīd ir zināms, ka tas notiks Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā un Rīgas Centra Humanitārajā vidusskolā.
"Gatavojoties jaunajam mācību gadam pašvaldība ir iezīmējusi arī jaunu prioritāti izglītības sistēmā un plāno tuvākā nākotnē likvidēt otrās maiņas apmācību skolās," skaidroja Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Andris Ameriks. "Ar 1.septembri otrā maiņa tiks likvidēta Rīgas Centra Humanitārā vidusskolā, jo tiek veikti remontdarbi netālu esošajā ēkā, kur šoruden mācības varēs uzsākt septiņas klases jeb aptuveni 225 skolēni. Tādejādi samazināsies skolēnu skaits, kas mācās skolas galvenajā ēkā. Tam visam būs arī lieliska pievienotā vērtība - skolēniem mācību process notiks modernās telpās ar jaunām mēbelēm un aprīkojumu."

Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā šobrīd A korpusa 4.stāvā norit vienkāršotās atjaunošanas pirmās kārtas remontdarbi. Tiek veikti iekštelpu pārplānošanas darbi, uzstādīti jauni durvju bloki. Ierīko automātiskās ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēmu. Renovē iekšējās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas. Renovētās telpas aprīko ar jaunām mēbelēm un iekārtām. Plānots renovēt arī galeriju starp B un C korpusiem. Savukārt C korpusā, mazajā peldbaseina telpās, renovēs ventilācijas sistēmu. Šobrīd ir izpildīti apmēram 30% no ieplānotajiem darbiem un šogad tiks ieguldīti apmēram 466 tūkstoši eiro liels finansējums.

"Rīgas Centra Humanitārās vidusskolas sākumskolas izvietošanai šobrīd tiek renovēta ēka Kr.Barona ielā 116. Būvdarbu laikā tiek pārplānotas visas iekštelpas, renovēta iekšējā elektroinstalācijas, izbūvēta apsardzes un datortīklu sistēmas. Tiks renovētas iekšējā ūdensapgādes un kanalizācijas sistēma, kā arī ventilācijas sistēma sporta zālē un tās ģērbtuvēs. Renovētās telpas tiks aprīkotas ar mēbelēm un izglītības procesam nepieciešamām iekārtām. Šobrīd ir pabeigti jau 80% no visiem celtniecības darbiem," informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)