Banner 980x90

RTU Prāta spēlēs sadalītas īpašas RTU studiju stipendijas

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) jau piekto gadu notika "RTU Prāta spēles", kurās piedalījās 102 skolēni no visas Latvijas, sacenšoties šahā, dambretē un bridžā un iegūstot vērtīgas stipendijas RTU ar kopējo balvu fondu virs 3500 eiro, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja RTU Informācijas centrs.

Sacensībās piedalījās 56 jaunie šahisti, un jau trešo reizi par uzvarētāju kļuva Artūrs Bernotas (Rīgas 54. vidusskola), balvā saņemot apliecinājumu 280 eiro vērtībā. Otro vietu un balvu 210 eiro vērtībā ieguva Oļegs Petrovskis (Rīgas 40. vidusskola), savukārt trešo vietu un balvu 140 eiro vērtībā saņēma Edgars Stepiņš (Jelgavas Valsts ģimnāzija).

Meiteņu konkurencē uzvarēja Marija Golubeva (Rīgas Valsts 1.ģimnāzija), kura saņēma apliecinājumu 140 eiro vērtībā. Evija Brikmane (Vērgales pamatskola) ieguva balvu kā labākā šahiste ar zemāku par pirmo sporta klasi un apliecinājumu 70 eiro vērtībā.

Komandu ieskaitē tika vērtēti trīs labāko rezultātu īpašnieku punktu summas no vienas skolas un par uzvarētājiem šogad kļuva Rīgas 13.vidusskola, otrajā vietā Rīgas Valsts 1.ģimnāzija, trešā vietā – Liepājas 2.vidusskola.

Simtlauciņu dambretē piedalījās 22 skolēni, pirmo vietu izcīnīja Elza-Elīza Garokalna (Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskola), saņemot apliecinājumu 280 eiro vērtībā, 2.vietu un apliecinājumu 210 eiro vērtībā saņēma Jeļena Česnokova (Rīgas 34.vidusskola), 3.vietā ierindojās un apliecinājumu 140 eiro vērtībā saņēma Dāvids Benderskis (Aizputes vidusskola).

Labākā jauniete Marija-Magdalena Nereda (Rīgas 33.vidusskola) saņēma apliecinājumu 140 eiro vērtībā. Labākā dambretiste ar zemāk par pirmo sporta klasi – Marija Koļeda (Rīgas 34.vidusskola), saņemot apliecinājumu 70 eiro vērtībā.

Komandu ieskaitē 1.vietu ieņēma Rīgas 34.vidusskola, 2.vietā Rīgas Imantas vidusskola, 3.vietu ar vienādu punktu skaitu dalīja Rīgas 72.vidusskola un Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskola.

RTU kauss skolēniem bridžā pulcēja 12 dalībnieku pārus. 1.vietu izcīnīja Jānis Ilziņš un Viktors Iļdeikins (Rīgas Valsts 1.ģimnāzija), balvā katrs saņemot apliecinājumu 150 eiro vērtībā. 2.vietas ieguvēji – Leo Vegners un Nauris Pelsis (Druvas vidusskola), balvā katrs saņemot apliecinājumu 120 eiro vērtībā, 3.vieta – Mikus Pūķis (Ogres Valsts ģimnāzija) un Kristaps Krauze (Druvas vidusskola), balvā katrs saņemot apliecinājumu 90 eiro vērtībā.

Saņemtās naudas balvas var izmantot, norēķinoties par sagatavošanas kursiem vai saņemt kā stipendiju, iestājoties RTU.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)