Banner 980x90

Rubīna: aizvien aizstāvu viedokli par pašvaldības māju piespiedu siltināšanu

Rīgas pievienošanās Pilsētas mēru paktam rīdziniekiem ir nodrošinājusi modernāku centrālo siltumapgādi, vidi mazāk piesārņojošu sabiedrisko transportu un Briseles atzinību. Taču tuvākajos gados rīdzinieki, kuri dzīvo pašvaldības apsaimniekotajās daudzdzīvokļu ēkās, varētu piedzīvot māju siltināšanu piespiedu kārtā, raksta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai".

Iespējams, tas skan biedējoši, bet jaunums tas nav. Par to vairākus gadus atgādina Rīgas Enerģētikas aģentūras (REA) vadītāja Maija Rubīna. Viņa laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai" stāsta, ka "vēl aizvien aizstāvu šo viedokli par pašvaldības māju piespiedu siltināšanu." Rīgas pilsētas ilgtspējīgas enerģētikas rīcības plāna 2010.–2020.gadam otrajā progresa ziņojumā šāds viedoklis ir pamatots ar skaitļiem un faktiem.

Laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze Latvijai" norāda, ka daudzdzīvokļu māju renovācija galvaspilsētā norit ļoti gausi. 2011.gadā siltinātās un atjaunotās ēkas nepārsniedza vienu procentu no nepieciešamā neatliekami renovējamo māju kopskaita, kas tiek lēsts ap sešiem tūkstošiem. Lai mājām nerastos neatgriezeniski bojājumi un tās netaptu par dzīvošanai nederīgiem graustiem, tuvākajos 10 līdz 20 gados tās ir obligāti jārenovē. REA uzskata, ka, lai to panāktu, nepieciešams tiesību dokumentos stingrāk noteikt rīcību, kas jādara tad, ja daudzdzīvokļu mājās ir neapmierinošs energoefektivitātes līmenis.

REA izstrādātais progresa ziņojums vēl jāizskata Rīgas domē, un pēc tam tas tiks nosūtīts uz Briseli, kur atrodas Pilsētas mēru pakta birojs. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)