Banner 980x90

Sācies 16.Rīgas Operas festivāls

Jau divus vakarus Latvijas Nacionālās operas pārpildītajā zālē skanējusi Riharda Vāgnera mūzika: šogad Rīgas Operas festivālā LNO īsteno gadsimta notikumu Rīgā, par godu izcilā vācu operkomponista 200.jubilejai pilnā apjomā izrādot viņa vērienīgo tetraloģiju "Nībelunga gredzens", pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Latvijas Nacionālās operas (LNO) sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena.

Ar lieliem panākumiem izskanējušas cikla pirmās divas operas – "Reinas zelts" un "Valkīra". Īpašu sajūsmu Latvijas un ārvalstu viesu publikā vakar raisīja "Valkīras" iestudējums: skanot ovācijām, solisti uz skatuves tika izsaukti pēc katra cēliena!

Par publikas mīluli kļuva mūsu pasaulslavenais basbaritons Egils Siliņš Votāna lomā, kuru redzēsim arī tetraloģijas trešajā daļā "Zīgfrīds" 7.jūnijā. Savukārt Zīglindes lomā spoži debitēja LNO soliste Liene Kinča, apliecinot izcilu Vāgnera interpretes talantu. Tetraloģijas ietvaros viņai priekšā vēl viena atbildīga debija – Gutrunas loma operā "Dievu mijkrēslis", kas 9.jūnijā noslēgs vērienīgo ciklu.

Kā ziņots, biļetes uz Rīgas Operas festivālā iekļautajām Riharda Vāgnera tetraloģijas "Nībelunga gredzens" izrādēm, kurās vācu diriģenta Korneliusa Meistera vadībā piedalās izcili Vāgnera mūzikas interpreti no visas Eiropas, tika izpārdotas jau ziemā. Aktīvākie biļešu pircēji tradicionāli bijuši operas mīļotāji no Vācijas, Austrijas un Skandināvijas valstīm.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)