Banner 980x90

Seno amatu diena Brīvdabas muzejā

Katru gadu septembra otrajā svētdienā Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā pulcējas amatnieki no visas Latvijas, demonstrējot sava aroda noslēpumus un darbu tapšanas procesu. Arī šogad 8.septembrī no plkst.12.00 līdz 16.00 Brīvdabas muzejs aicina uz Seno amatu dienu, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Latvijas Etnogrāfiskā Brīvdabas muzeja Izglītības un informācijas nodaļa.

 Priedes krogā apmeklētāji varēs vērot maizes cepšanu malkas krāsnī.

Kurzemes zemnieka sētā darbosies kokamatnieks un spēļu meistars.

Pie Mērsraga kalves apmeklētājus gaidīs un un ar savu amatu iepazīstinās metālkalēju studija "Auseklis".

Vidzemes sēta: kulšanas darbi Rizgu rijā no plkst.13.00 līdz plkst.14.00 par muzikālo noformējumu un rotaļām gādās bērnu folkloras kopa, kā arī visu pasākuma laiku, savu amatu demonstrēs pastalu meistars un adītāja.

"Loejasboļu" sētā visu dienu darbosies darbosies audēju darbnīcas.

Zemgales sētā apmeklētājus gaidīs kokamatnieku darbnīca, audēju studija, kā arī būs iespēja vērot zedeņu žoga labošanas procesu.

Kurzemes zvejniekciema pļavā plkst.13.00, 14.00 un 15.00 darbosies siena leļļu darināšana un teātris no pagatavotajām lellēm.

Kurzemes zvejniekciema "Mauru sētā" būs iespēja piedalīties sieviešu darbos - vērpšanā, aušanā, adīšanā, veļas mazgāšanā un gludināšanā,kā arī meldru krēsla pinumu darbnīcā;

Savukārt Kurzemes zvejniekciema "Lurķos" būs vīru darbi - baļķu garenzāģēšana, dēļu plēšana, mucu taisīšana un ķipīšu stīpošana, vienkoča ciršana un laivas darvošana.

Latgales ciemā interesenti varēs vērot goda vārtu un lielās sētas remonta procesu, kā arī piedalīties tāss pinēja un podnieka darbnīcas.

"Vecluiku" sētā apmeklētāji varēs izmēģināt savus spēkus Vecpiebalgas ratiņu dreimaņa un koka karošu darbnīcās, kā arī pinumu studijas amata demonstrējumos,
Kurzemes ceplī un Vidzemes podnieka darbnīcā-ceplī apmeklētājus gaidīs podnieki.

Visu septembri Brīvdabas muzejā norisināsies projekts amatnieku darbnīca "TILTS". Katru darba dienu vairākās muzeja sētās dažādu amatu meistari stāstīs, rādīs un ļaus pašiem izmēģināt vecākus un jaunākus darbarīkus un instrumentus.

Brīvdabas muzejs atrodas Rīgā, Brīvības gatvē 440. Muzejs apmeklētājiem atvērts katru dienu no plkst.10.00 līdz 17.00. Ieejas biļešu cenas muzejā vasaras sezonā (01.05. – 31.10.) 3,00 Ls pieaugušajiem, 1,50 Ls studentiem, 2,00 Ls pensionāriem, 1,00 Ls skolēniem, 6 Ls ģimenes biļete (divi pieaugušie un 1–4 bērni līdz 18 gadu vecumam vai viena daudzbērnu ģimene). Muzeja teritorijas apmeklēšanai no plkst.17.00 līdz 20.00 pieejamas vakara biļetes par 1,00 Ls. Pie Galvenajiem vārtiem darbojas maksas stāvvieta (2,00 Ls). Bezmaksas autostāvvieta pieejama pie Rietumu vārtiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)