Banner 980x90

Sestdien Rīgā notiks Olimpiskā diena

Lai popularizētu Olimpiskās kustības idejas un atzīmētu Starptautiskās Olimpiskās komitejas dzimšanas dienu, jau šo sestdien - 11.septembrī, septiņos Latvijas Olimpiskajos centros - Rīgā, Liepājā, Valmierā, Limbažos, Daugavpilī, Jelgavā un Ventspilī, notiks līdz šim mēroga ziņā nebijusi Olimpiskā diena ar vienotu aicinājumu sporta draugiem piedalīties Olimpiskās dienas svinībās un uzstādīt savus personīgo rekordu kādā no četrām sporta disciplīnām.
Latvijas Olimpiskā komiteja startu Olimpiskās dienas pasākumiem dos plkst.11.00.

Ikviens dalībnieks savu Olimpiskās dienas rekordu varēs uzstādīt basketbola tālmetienos, volejbola piespēlēs, futbola driblā un fiziskajā sagatavotībā (pievilkšanās pie stieņa), vienlaicīgi sacenšoties ar Latvijā labi zināmiem un populāriem sportistiem. Turklāt dalībnieku rekordus būs iespējams apskatīt sporta portālā www.sportacentrs.com/olimpiska_diena, tādā veidā nodrošinot iespēju salīdzināt savu rezultātu ar visu dalībnieku startiem citās pilsētās.

Papildus rekordu uzstādīšanai katrs olimpiskais centrs rīkos atvērto durvju dienu ar īpašu programmu Olimpiskās dienas apmeklētājiem. Visi pasākumi Olimpiskās dienas ietvaros būs bez maksas!

Īpaši plašu un interesantu Olimpiskās dienas svētku programmu sagatavojis jaunatklātais Zemgales Olimpiskais centrs Jelgavā, kur visiem dalībniekiem, jo īpaši bērniem un jauniešiem, tiks piedāvāta iespēja izmēģināt spēkus "Vieglatlētikas trīscīņā", orientēšanās sacensībās "Iepazīsti Zemgales olimpisko centru", riteņbraukšanas meistarībā un stafetēs jauktajām skolu komandām. Visās disciplīnās sporta speciālisti vēros bērnu un jauniešu sportiskos dotumus un jaunos talantus aicinās nopietnāk pievērsties sportam.

Savukārt drosmīgi, atraktīvi un par sevi pārliecināti pāri piedalīsies "Otrajā Jelgavas sievu nešanas čempionātā", kas notiks pludmales volejbola laukumā.

Interesentiem būs iespēja vērot arī jaunās Zemgales Olimpiskā centra BMX trases atklāšanu un atbalstīt sportistus Latvijas Riteņbraukšanas federācijas kausa un BMX Open "Zemgales kauss" izcīņā.

Viens no Olimpiskās dienas galvenajiem pasākumiem Daugavpilī būs Latvijas Olimpiskās komitejas ceļojošās foto izstādes "Olimpiskās pamavērtības - draudzība, cieņa, izcilība" atklāšana, kurā piedalīsies neatkarīgās Latvijas pirmais Olimpiskais čempions Igors Vihrovs (vingrošana, Sidneja 2000) un sporta fotogrāfs Ilmārs Znotiņš. Izstādes tapšanu atbalsta Starptautiskās Olimpiskās komitejas programma "Olimpiskā Solidaritāte".

Igors Vihrovs kopā ar savu meitu rādīs arī paraugdemonstrējumus vingrošanā, jo jau šoruden tiek plānots Olimpiskā Centra telpās atklāt Igora Vihrova un Jevgēnija Saproņenko (olimpiskais vicečempions vingrošanā, Atēnas 2004) vingrošanas skolu.

Tā kā ziema vairs nav aiz kalniem Olimpiskajā sportā centrā Rīgā varēs izmēģināt treniņu uz modernākā slēpošanas un snovborda trenažiera, kas precīzi imitē kustības, kādas ir slēpojot un nodarbojoties ar snovbordu, kā arī iepazīties ar bobsleja un kamaniņu sporta niansēm un iemēģināt bobsleja kamanas. Olimpiskās dienas dalībnieki Rīgā aicināti piedalīties ūdens aerobikas nodarbībā, peldēt un konsultēties ar pieredzējušiem treneriem. Būs iespēja iesaistīties arī, futbola, pludmales un klasiskā volejbola un strītbola spēlē, kā arī vingrošanas un džudo nodarbībās.

Fizioterapeitu komanda vadīs nodarbības ģimenēm un piemeklēs piemērotākos vingrinājumus katram individuāli.

Visiem Olimpiskās dienas apmeklētājiem izsniegs Starptautiskās Olimpiskās komitejas piemiņas diplomus un piemiņas veltes, bet labākajiem personīgo rekordu uzstādītājiem būs īpašas speciālbalvas.

Sīkāk par Olimpiskās dienas norisi Olimpiskajā sporta centrā Rīgā http://www.ocriga.lv/

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)