Banner 980x90

Šogad meklēs "Rīgas kūkas garšu 2016"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Par godu Rīgas pilsētas svētkiem, AS "Rīgas Dzirnavnieks" kopā ar "Hercogs" mazniekmeistaru Edgaru Grāvīti aicina Rīgas labākos konditorus un pavārus piedalīties recepšu konkursā "Rīgas kūkas garša 2016" un radīt kūkas, kas vislabāk raksturotu mūsdienu Rīgas pilsētu. Šis ir īpašs recepšu konkurss, jo tiek meklēts labākais stāsts par Rīgu, ko šefpavāri un konditori izteiks garšā un kūkas noformējumā.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja AS "Rīgas Dzirnavnieks" mārketinga vadītāja Anita Berķe, atšķirībā no pagājušā šogad Rīgas kūkas garšas tēma visiem dalībniekiem būs vienota un to speciālā balsojumā izvēlēsies iedzīvotāji. Ikviens rīdzinieks līdz 12.jūnijam ir aicināts palīdzēt noteikt gada tēmu, nobalsojot par to aptaujā (https://goo.gl/WwDzzi).

Šogad konkurss norisināsies jau otro gadu. Pērn speciāli izveidota žūrija kopā ar iedzīvotājiem starp pieciem finālistiem kā labāko "Rīgas kūkas garšu 2015" atzina "Bezē konditorejas" kūku "Rīgas Preilene", kas bija konditoru stāsts par gaisīgajām sajūtām Rīgā, kas apbur ar smaržu, viegli reibinošo saldumu, labo garastāvokli un Rīgas simbolu – gaili.

Šogad iedzīvotāji ir aicināti izvēlēties vienu no vairākām Rīgas tēmām: kuģi, Rīgas torņi, Vecrīga naktī, Šarmantā Pārdaugava, Rīgas ielas, Rīgas atslēga, Rīgas kanāli, Rīgas bebrs, Rīgas baznīcas, Rīgas pagalmi, Rīga dzied un Rīga sporto.

Edgars Grāvītis, "Hercogs" maizniekmeistars: "AS "Rīgas Dzirnavnieks" ir Rīgas uzņēmums un tam ir senas miltu un to produktu ražošanas tradīcijas, ar ko tas lepojas. Tādēļ pērn radās ideja uzsākt jaunu tradīciju un speciālā recepšu konkursā noteikt Rīgas kūkas garšu. Kāpēc gan nepastāstīt par Rīgu ar garšas baudījumu?! Katra konkursa kūka būs mūsu pašu restorānu, viesnīcu, konditoriju, kafejnīcu vai kūku mīļu radīti mazi stāsti par Rīgu, kas kopā savīsies vienā lielā leģendā par mūsu galvaspilsētu."

"Rīgas kūkas garša 2016" notiks vairākos posmos. Pirmajā posmā līdz 12.jūnijam ikviens iedzīvotājs var nobalsot (https://goo.gl/WwDzzi) par konkursa tēmu konditoriem. Otrajā posmā no 13.jūnija līdz 29.jūlijam ikviena konditoreja, restorāns, kafejnīca, maiznīca, viesnīca vai individuāls kūku cepējs var iesūtīt savu recepti ar stāstu par Rīgu uz rigasgarsa@rigas-dzirnavnieks.lv. Trešajā posmā augusta sākumā radītie kūku stāsti par Rīgu klātienē sacentīsies finālā, kurā speciāļa žūrija un ikviens cits varēs nobalsot par labāko kūku stāstu par Rīgu. Savukārt 14.augustā Rīgas svētku ietvaros uzvarētāja kūka tiks pasniegta rīdziniekiem.

Par tradīciju ir kļuvušas AS "Rīgas Dzirnavnieks" maizniekmeistara Edgara Grāvīša rīkotās "Hercogs" kūku un maizes meistarklases, kuras notiek par godu dažādiem svētkiem un notikumiem Latvijā, un popularizējot mājās gatavošanas tradīcijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)