Banner 980x90

Šonedēļ Dabas muzejā būs apskatāma izstāde "PET pudeļu pārvērtības"

Latvijas Dabas muzejā no 29.septembra līdz 24.oktobrim sadarbībā ar Čehijas vēstniecību Latvijā notiks izstāde "Veronika Rihterova - pagodinājums PET Pudelei. Radošā reciklācija Čehijas Republikā", kura apmeklējama bez maksas. Izstādē būs apskatāmi Čehijas tēlnieces Veronikas Rihterovas no plastmasas un PET pudelēm veidotie objekti fotogrāfijās - tā saucamā PET- ART. 
Izstādi atklās Čehijas Republikas vēstniecības Rīgā vēstnieks V.E.Tomašs Pštross, Latvijas Zaļā Punkta Valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs un Latvijas Dabas muzeja direktore Skaidrīte Ruskule.

Darbi izstādē izvietoti uz 18 paneļiem, kurus izstrādājis grafiķis M. Cihlāržs, savdabīgi apvienojot skulptores Veronikas Rihterovas daiļradi (objekti no PET pudelēm) ar didaktisku tekstu un fotodokumentāciju, kas ataino attiecīgu skata punktu par plastmasas pudeļu dzīvi.

PET pudele mūsdienās ir jau tik pašsaprotama lieta - vien retam no tās izmantotājiem ienāks prātā, ka arī tai var būt ne vien interesenta vēsture un aizraujoša tagadne, bet arī liela nākotne. V. Rihterova un M. Cihlāržs ar PET pudeļu fenomenu nodarbojas jau kopš 2004.gada. Tēlniece V. Rihterova PET-ART ataino plastmasas pudeļu dzīvi, kas nav saistīta tikai ar to laiku, kad pudelē ir dzēriens.

PET (polietilēntereftalātu) pielieto, lai dažādiem mērķiem ražotu tekstilšķiedras, tomēr visplašāk - gandrīz 80% - tiek izmantoti PET pudeļu ražošanai, kas ir labs iepakojuma materiāls. Ik gadu Čehijā patērē apmēram 60 000 tonnu visdažādāko PET pudeļu. Šajā valstī visa veida iepakojuma šķirošana ir ļoti iecienīta un jo sevišķi ar to ir aizrāvušies bērni. PET pudeles var lieliski kalpot arī kā alternatīvs būvmateriāls.

Izstādes laikā Latvijas mākslas skolu un interešu izglītības centru audzēkņi tiek aicināti piedalīties konkursā un veidot mākslas objektus, par materiālu izmantojot izlietotās PET pudeles. Pēc žūrijas vērtējuma, interesantāko darbu autori saņems veicināšanas balvas no izstādes veidotājiem, kā arī iespēju eksponēt darbus izstādē.

Izstāde apskatāma 1.stāva izstāžu zālē, atklāšana 29.septembrī plkst.17.00. Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā - Rīgā, K.Barona ielā 4!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)