Banner 980x90

Specializētā donoru autobusa izbraukumi Rīgā

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) šobrīd īpaši lūdz atsaukties A rēzus negatīvās asins grupas donorus, savukārt uz laiku ierobežo 0 rēzus pozitīvās, B rēzus pozitīvās un AB rēzus pozitīvās asins grupas donoru pieņemšanu! Šo asins grupu krājums ir pietiekams, jo šobrīd krasi samazinājies slimnīcu pieprasījums pēc asinīm, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Valsts asinsdonoru centra Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Salīdzinot ar decembra pirmo nedēļu, pagājušajā nedēļā pieprasījums no ārstniecības iestādēm saruka uz pusi. Ņemot vērā gan pieprasījuma samazināšanos, gan arī to, ka eritrocītu masas derīguma termiņš ir tikai 35 dienas un esošais krājums decembra laikā ir jāizmanto, vairāki izbraukumi šonedēļ tiek atcelti. Centra speciālisti donorus aicina sekot līdzi aktuālākai informācijai centra mājas lapā www.donors.lv.

Vienlaicīgi VADC aicina donorus ieplānot asins ziedošanu 20., 27. un 28.decembrī, lai ar svaigu eritrocītu masu varētu nodrošināt Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu un pirms garajām svētku brīvdienām pacientu ārstēšanai sagatavot trombocītu masu.

Specializētā donoru autobusa izbraukumi

16.decembrī - Dailes teātris, Rīga, Brīvības ielā 75 no plkst.11.00 līdz 15.00;

19.decembrī - Zemkopības ministrijas LAD, Rīgā, Republikas laukums 2 no plkst.10.00 līdz 14.00;

20.decembrī  VAS "Latvijas gaisa satiksme", Mārupes pagasts no plkst.9.00 līdz 13.00

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)