Banner 980x90

Stiprais vējs vislielākos postījumus nodarījis Rīgas apkārtnē

Riga24.lv
Riga24.lv
Saistībā ar lielā vēja radītajiem postījumiem glābēji aizvadītajā nedēļas nogalē kopš piektdienas vakara ir saņēmuši vairāk nekā 400 izsaukumus, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Vairumā gadījumu palīdzība tika lūgta, jo pār ceļu braucamo daļu bija pārkrituši koki, bet bija arī izsaukumi par to, ka koki nolūzuši uz automašīnām, ēku tuvumā vai uzkrituši uz ēkām, elektrības vai apgaismes vadiem. Saņemti arī pāris izsaukumi par lielajā vējā atrautām ēku jumtu konstrukcijas daļām.

Vislielākos postījumus spēcīgais vējš nodarījis Rīgā un tās apkārtnē, no kurienes tika saņemti vairāk nekā 250 izsaukumi.

Brīvdienās ugunsdzēsēji palīdzēja arī nelaimē nokļuvušiem cilvēkiem. Sestdien tika saņemts izsaukums uz Miera ielu Daugavpilī, kur divus gadus vecs bērna atradās automašīnā, kurai bija aizcirtušās durvis. Glābēji atvēra logu, bērnu no automašīnas izvilka un nodeva vecākiem.

Savukārt sestdienas vakarpusē glābēji devās uz Auces novada Lielauces pagastu, kur apmēram 50 gadus vecs vīrietis nevarēja saviem spēkiem izkļūt no purva. Izmantojot glābšanas dēli, ugunsdzēsēji palīdzēja vīrietim izkļūt no purva un nodeva viņu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Svētdien glābēji palīdzēja vīrietim ar divus gadus vecu bērnu, kuri bija iestrēguši liftā Sergeja Eizenšteina ielā Rīgā. Glābēji ar hidraulisko instrumentu palīdzību atlauza lifta durvis un atbrīvoja cilvēkus.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, glābēji sestdien Strauta ielā, Madonā, palīdzēja pīlēnam izkļūt no dīķa caurtekas, Rīgā nocēla kaķi, kurš bija iesprūdis koka zaros, Tukumā atbrīvoja dzīvojamās mājas ventilācijas šahtā iesprūdušu kaķi, bet svētdien Jelgavas novada Kalnciema pagastā atbrīvoja sētā iesprūdušu gulbi, Rīgā noķēra savainotu kaijas mazuli, kuru nogādāja veterinārajā klīnikā, un atbrīvoja automašīnas motora nodalījumā iesprūdušu kaķi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)