Banner 980x90

"The Sound Poets" vairākos koncertos prezentējuši jauno albumu

Foto: Uldis Krusts
Foto: Uldis Krusts

Pagājušajā nedēļā, no 25. līdz 27.novembrim, koncertzālē ''Palladium'', Rīgā, norisinājās grupas "The Sound Poets" jaunā albuma "Pulsē" koncerti.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja "The Sound Poets" sabiedrisko attiecību konsultante Anna Macko, lielākā daļa dziesmu publiski tika atskaņotas pirmo reizi, tādējādi grupas cienītājiem tā bija ekskluzīva iespēja pirmajiem noklausīties jaunos skaņdarbus.

"The Sound Poets mūziku iepazinu pavisam nesen. Viņu koncerts vakar mani ļoti aizgrāba! Mūzika ir aizkustinoša, sit pa sirds īstajām stīgām, bet bez tāda lēta salduma, kas piemīt citiem. Guvu emocionālu pacēlumu un laimes izjūtu. Maģiski!" saka Luīze Salmgrieze, pasaulē zināmā latviešu modele.

"Melodiski un skaisti, protams, ar nelielu pārsteigumu, bet kopumā prognozējami labi. Atradu vietu, kur vislabākā skaņa!" koncertu vērtē jauno mediju eksperts un DJ Artūrs Mednis.

"Mīļākā dziesma sākotnēji bija "Ezers, Salas, Putni", tomēr koncertā sapratu – katrai dienai būs sava dziesma. Tās noteikti neskan man kā fona mūzika... Es dziesmas tiešām klausos, pateicoties vārdiem un to jēgai. Tā iedvesma un enerģētika, kas nāk mūziķiem, ir iedvesmojoša un spēcīga. Zālē bija tik daudz skaistu un mīlestības pilnu cilvēku! Viņi visi zināja vārdus. Ļoti skaista scenogrāfija, un īpaši emocionālā sagatavošanās pirms koncerta. Dalībnieki tiešām pauda mīlestību uz skatuves. Un cilvēki to juta," pārdomās dalās dizainere un stiliste Krista Tabaka.

​"Man svarīgi, lai mūzika, ko klausos, iedvesmo un pacilā un lai dziesmu tekstos izskan spēcīgi vēstījumi ar pozitīvu kodu. ​The Sound Poets radījuši dziesmas vieglās un gaišās vibrācijās, par ko viņiem liels paldies gadsimtā, kurā valda vilku likumi. Jūtu, ka šī mūzika nāk no sirds, tāpēc tai ir brīnišķīga rezonanse arī klausītāju sirdīs," saka Līga Andžāne, dzīvesstila bloga HappyWhispers.lv veidotāja.

Grupas otrais albums rakstīts kādā mājā Jumurdas ezera krastā, nevis ierakstu studijā (kā iepriekšējie albumi). Izvēlētā vide, noskaņa un dabas klātbūtne palīdzējusi atbrīvoties no ikdienas steigas, pilsētas kņadas un nodoties mūzikai un ļāvusi radīt citādāku, daudz īpašāku skanējumu.

"Albums ir par mieru steigas laikmetā. Mieru, par ko reizēm piemirstam, skrienot ikdienas ierasto ceļu "darbs-veikals-mājas-darbs," stāsta grupas solists Jānis Aišpurs. 

Arī jaunā albuma noformējums ir īpašs – attēlus Jumurdā uzņēma fotogrāfs Māris Ločmelis ar "wetplate" tehniku. "Fotosesijas process bija laikietilpīgs, tomēr ārkārtīgi interesants – bija nekustīgi jāsēž vairākas minūtes un viena attēla uzņemšana varēja aizņemt pat pusstundu," stāsta grupas čelliste Undīne Balode.

Vairāk informācijas: www.thesoundpoets.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)