Banner 980x90

Triju zvaigžņu ordenis piešķirts Guntai Bāliņai

Triju Zvaigžņu ordenis šogad piešķirts vienai no visu laiku izcilākajām Latvijas Nacionālā baleta primabalerīnām, šobrīd - skatuves dejas pasniedzējai profesorei Guntai Bāliņai, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Latvijas Nacionālās operas (LNO) sabiedrisko attiecību vadītāja Ieviņa Ancena.

Trumpis, par ko Gunta Bāliņa tikusi slavēta gan kā baleta soliste, gan pedagoģe, ir izcilā klasiskās dejas pārzināšana: "Klasika patiesi ir mana sirdslieta: es sevi tajā redzu pat ar aizvērtām acīm un jūtos ērti. Tāpēc esmu pateicīga savai skolotājai Irēnai Strodei par visu, ko esmu no viņas mācījusies - visā pasaulē atzītā krievu baleta skola kļuvusi par ceļa maizi itin visam - arī tam, ko daru šobrīd," norāda Bāliņa.

Šobrīd Gunta Bāliņa ir Latvijas Kultūras akadēmijas asociētā profesore skatuves un klasiskajā dejā, pedagoģijas doktora grāda kandidāte un Latvijas Nacionālā baleta pedagoģe-repetitore, kura saviem audzēkņiem nesavtīgi atklāj visus savā profesijā apgūtos noslēpumus.

"Vienlaikus arī pati nemitīgi mācos! Un, jo vairāk mācos, jo vairāk saprotu, ka vēl ir tik daudz zināšanu, ko apgūt, jo cilvēks taču mācās visu mūžu. Tas ir tāds iekšējais dzinulis, kas liek apgūt arvien ko jaunu, jo deja nav tikai balets. Pastāv daudz dažādu dejas žanru, kas attīstās līdzi laikmetam un mūsdienu dejas prasībām," atklāj māksliniece.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)