Banner 980x90

Turcijā dzīvojoša latviete: Par valstī notiekošo joprojām trūkst tīras un skaidras informācijas

Foto: AP/ LETA
Foto: AP/ LETA
To, kas notiek Turcijā, ir grūti apzīmogot ar kādu patiesību, jo trūkst tīras un skaidras informācijas, taču, vadoties pēc sajūtām un jau vairāku gadu analīzes, jāuzskata, ka tas, ko var redzēt, ir tīra politika un spēlītes, aģentūrai LETA sacīja Edīte Cīrule-Cana.

Lūgta komentēt Turcijā notiekošo, viņa norādīja, ka Turcija ir spēcīga valsts, bet ar daudzām iekšējām problēmām, kuras nav tik viegli risināt, kā daudziem varētu šķist.

Viņa arī norādīja, ka pēc apvērsuma mēģinājuma Turcijā dzīvojošo sajūtas ir dažādas, taču vairums sacītu, ka jūtas droši.

"Pati, kad esmu tur, vienmēr kādā prāta kaktiņā uzmācīga doma neliek mieru, ka te viss kaut kas var notikt, bet tas netraucē ikdienu," viņa sacīja, piebilstot, ka Turcijā mazākas nozīmes trači šad tad notiek ik pa laikam.

Latviete arī pauda viedokli, ka ir cilvēki, kuriem šādas situācijas liek izdomāt ienaidnieku tur, kur tā nav, un rodas nespēja paskatīties uz visu no malas.

Jau vēstīts, ka Turcijas premjerministrs Binali Jildirims pirmdien paziņoja, ka saistībā ar apvērsuma mēģinājumu ir aizturēti vairāk nekā 7500 cilvēku, tajā skaitā 103 ģenerāļi un admirāļi.

Neveiksmīgā puča laikā gājuši bojā vairāk nekā 300 cilvēku.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans puča organizēšanā apsūdz savu galveno ienaidnieku - ASV mītošo islāma sludinātāju Fethullahu Gilenu - un viņa piekritējus, bet Gilens noliedz jebkādu saistību ar to un ir pieļāvis iespēju, ka apvērsuma mēģinājums var būt paša Erdoana inscenēts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)