Banner 980x90

Uzņēmēji vervēs RTU studentus jau dokumentu iesniegšanas laikā

Pirmdien, 8.jūlijā, pirmajā dokumentu pieņemšanas dienā Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU), vairāki desmiti Latvijas uzņēmumu piedalīsies akcijā "Visi grib inženierus!", kuras laikā RTU studentu topošie darba devēji veidos simbolisku rindu, tādējādi uzsverot lielo pieprasījumu pēc inženierzinātņu speciālistiem.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja RTU Komunikācijas un mārketinga departamenta Komunikācijas nodaļas projektu vadītājs Krišjānis Ozols, līdzīgi kā sagaidot kārtējo jauno tehnoloģiju sasniegumu, uzņēmēji un RTU pārstāvji 8.jūlija rītā no plkst.9.00 līdz plkst.12.00 pie RTU ēkas ieejas Kaļķu ielā 1 veidos "dzīvo" rindu, sagaidīs un sveiks pirmos jauniešus, kuri ieradīsies iesniegt dokumentus studijām.

Akcijas "Visi grib inženierus!" mērķis ir popularizēt inženierzinātņu studijas un norādīt uz plašajām darba iespējām Latvijā un citur pasaulē pēc diploma iegūšanas. Akcijas laikā uzņēmumi potenciālajiem darbiniekiem un citiem interesentiem prezentēs savas darbības sfēras, kā arī iesaistīs dažādās aktivitātēs.

Latvijas darba devēji ir ieinteresēti piedalīties akcijā, jo darba tirgū novērojams inženierzinātņu speciālistu deficīts, tāpēc jāmeklē jaunus veidus jauniešu piesaistei konkrētās nozarēs. Arī šobrīd vērojams, ka darba devēji RTU studentus savervē jau otrā kursa laikā, tādējādi cenšoties pēc iespējas ātrāk nodrošināt sevi ar talantīgākajiem un spējīgākajiem studentiem.

"Šī akcija ir veids kā sabiedrībai kopumā parādīt inženierzinātņu lomu tautsaimniecības attīstībā un ekonomikas izaugsmē. Bez tam, tas kalpos kā vēl viens pierādījums par pareizo izvēli jaunietim, kurš nāk iesniegt dokumentus RTU," skaidro RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

Organizatori cer, ka, rīkojot līdzīgas akcijas arī turpmāk, būs iespējams vairāk ieinteresēt arī skolēnus mācīties eksaktos priekšmetus un kārtot tajos gala pārbaudījumus, lai vēlāk ar tiem saistītu studijas. Pašreizējā tendence liecina, ka arvien mazāk vidusskolēnu izvēlas kārtot valsts pārbaudījumus fizikā, ķīmijā un bioloģijā.

Akcijā dalību jau apstiprinājuši "Tele2", "Latvenergo", "Tieto", "Lattelecom", Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības asociācija, "AERODIUM", "GlaxoSmithKline Latvia", "Voldemārs", "AIESEC.lv", "Severstallat", "Binders", portāls "prakse.lv" un citi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)