Banner 980x90

Vairāku Rīgas skolu ilggadējie direktori iesnieguši atlūgumus

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Vairāku Rīgas skolu ilggadējie direktori iesnieguši atlūgumus, ceturtdien, 7.aprīlī Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdē deputātus informēja Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis.

Līdz ar to turpmākajās komitejas sēdēs tiks skatīti jautājumi par vadītāju nomaiņu Rīgas izglītības iestādēs, pastāstīja Helmanis.

LETA jau vēstīja, ka šajā pašā sēdē Helmanis aktualizēja problemātisko vakanču aizpildīšanu Rīgas pirmsskolās. Viņš norādīja, ka ar to joprojām nesekmējas un, kā liecina informācija departamenta portālā "e-skola.lv", lielākais vakanču skaits ir tieši bērnudārzos - pašlaik Rīgā tiek meklēti 44 pirmsskolas pedagogi - gan pašvaldības iestādēs, gan privātajās.

Pašvaldības speciālisti to saista ar nepietiekamo atalgojumu.

Domes vadība iepriekš paudusi, ka pedagogu atalgojuma problēma pirmkārt jārisina valstij. Tomēr Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) arī solījis, ka, ja situācija nemainīsies, no 2017.gada janvāra Rīgas pašvaldība paaugstinās atalgojumu pirmsskolu pedagogiem.

Pērn izglītības un zinātnes darbinieku streika dienā Ušakovs sociālajā tīklā "Facebook" arī izvietoja paziņojumu: "Ja "Vienotības" valdība neņems vērā streikojošo pedagogu prasības, tad Rīgas dome pati sāks risināt mūsu pedagogu problēmas un pirmām kārtām - bērnudārzu audzinātāju atalgojumu".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)