Banner 980x90

Vasaras saulgriežos Rīgas Centrāltirgū notiks tējas svētki

Piektdien, 21.jūnijā, Rīgas domes Labklājības departaments aicina apmeklēt pasākumu Rīgas Centrāltirgū "Tēju nozīme uzturā", kurā katram Rīgas iedzīvotājam un viesim būs iespēja nobaudīt veselīgas un dabīgas Latvijas pļavās lasītas tējas, iepazīties ar ārstniecības augu nozīmi uzturā un to ietekmi uz veselību, kā arī piedalīties recepšu sienas veidošanā un saņemt vērtīgas balvas.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja pasākuma organizatori, laikā no plkst.11.00 līdz plkst.15.00 Rīgas domes Labklājības departamenta teltī Rīgas Centrāltirgus Nēģu ielas laukumā norisināsies tēju garšu un smaržu baudījums. Pasākumā laikā apmeklētāji varēs ne vien uzzināt vērtīgu informāciju par tēju nozīmi uzturā, bet arī izbaudīt pirmssvētku noskaņu un sagatavoties zāļu vakaram.

Ikviens pasākuma apmeklētājs varēs saņemt informāciju par Latvijas dabā sastopamajiem ārstniecības augiem, to vākšanu un pareizu uzglabāšanu, lietošanu uzturā un ietekmi uz veselību, kā arī uzdot jautājumus tēju speciālistei Līgai Lieplapai. Turklāt praktisku paraugdemonstrējumu veidā dalībnieki tiks apmācīti kā dabā atpazīt tādus ārstniecības augus, kā, piemēram, virši, asinszāles, madaras, vībotnes, kaķu mētras un pelašķi.

"Esmu pārliecināta: augs īpašo enerģētiku uzņem no vietas kur aug, apkopo sevī Zemes un Saules enerģiju. Ja augu savācu un lietoju, šo enerģiju saņemu arī es, vairojas mans spēks, uzlabojas veselība," uzskata Līga Lieplapa.

Apmeklētājiem būs iespēja nodegustēt sezonai atbilstošas Latvijas pļavu tējas. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)