Banner 980x90

Lielisks virsmatracis pilnvērtīgam miegam – kādu izvēlēties?

Pilnvērtīgs miegs palīdz tikt galā ar ikdienas stresu un nogurumu, uzlabo pašsajūtu un nodrošina tik ļoti nepieciešamo enerģiju. Labam miegam ir vairāki priekšnoteikumi – viens no tiem ir kvalitatīvs virsmatracis. Tie pieejami plašā izvēlē, tādēļ aktuāls jautājums ir – kā izvēlēties labāko virsmatraci? 

Kādam nolūkam paredzēti virsmatrači? 
Virsmatracis paredzēts novietošanai uz dīvāna vai parastā gultas matrača. Tas ir plānāks nekā parastais virsmatracis, līdz ar to arī – izdevīgāks cenas ziņā. Virsmatraci var izmantot, lai atjaunotu izgulētu dīvānu vai gultu, tādā veidā uzlabojot miega kvalitāti. Šis ir arī labs risinājums, kad nepieciešama papildu guļvieta viesiem. Ņemot vērā, ka virsmatrači ir ērti pārvadājami, tos var izmantot arī, nakšņojot teltīs. 

Ko ņemt vērā, izvēloties virsmatraci?
Izvēle ir daudzveidīga. Viena no populārākajām izvēlēm ir Dormeo virsmatrači, taču tas, protams, nav vienīgais risinājums. Neatkarīgi no tā, kādas preču zīmes virsmatraci izvēlies, svarīgi pārliecināties, ka tas ir:
• komfortabls – lai miegs būtu pilnvērtīgs, jāizvēlas komfortabls, tieši tavām prasībām atbilstošs matracis;
• gaisa caurlaidīgs – būtiski, lai matracis neuzkarstu un tajā neveidotos mitrums;
• ar nepieciešamo cietības pakāpi – virsmatračiem ir dažādas cietības pakāpes. Tas, kādu matraci izvēlēties, atkarīgs gan no gulētāja individuālajām prasībām, gan ķermeņa svara un gulēšanas paradumiem;
• atbilstoša izmēra – jāizvērtē, cik liels matracis nepieciešams. Izvēle ir daudzveidīga, tādēļ arī šajā ziņā nebūs grūti atrast piemērotāko risinājumu;
• nepieciešamā biezuma – atkarībā no tā, kādam mērķim matracis tiks izmantots, pievērsiet uzmanību tam, lai tas būtu atbilstoša biezuma
Virsmatračiem ir dažādi pildījuma veidi, tādēļ uzmanība būtu jāpievērš arī šim aspektam. 

Būtisks faktors, izvēloties virsmatraci, ir tā cena. Labākais veids, kā atrast labāko piedāvājumu, ir salīdzināt vairākas opcijas un tikai tad pieņemt gala lēmumu. Tomēr izšķirošajam faktoram matrača izvēlē būtu jābūt nevis cenai, bet tā kvalitātei un atbilstībai tavām prasībām. 
Noteikti jāpadomā arī par matrača kopšanu un uzturēšanu. Lai arī virsmatraču tīrīšana neprasa lielas pūles, tomēr vajadzētu izvērtēt, cik konkrētais modelis ir praktisks. 

Atkarībā no matrača izmantošanas mērķa, padomā arī par to, cik vienkārši pārvietojams ir virsmatracis. Protams, ja virsmatraci uzliksiet uz parastā matrača vai dīvāna un kustināsiet vien tīrīšanas laikā, tad šim faktoram nav tik liela nozīme. Bet, ja virmatraci plānots izmantot viesu izguldīšanai, bērnu rotaļām vai ērtībām izbraucienu laikā, tad ir svarīgi, lai tas būtu parocīgs un arī nesvērtu pārāk daudz. 

Izvēloties matraci, pievērs uzmanību arī garantijas laikam un nosacījumiem. Parasti virsmatracis tiek plānots kā ilgtermiņa ieguldījums, tādēļ svarīgi, lai tas būtu kvalitatīvs. Tomēr ne vienmēr viss izdodas, kā cerēts, tādēļ svarīgi, lai matracim būtu atbilstoša garantija. 

Kvalitatīvi virsmatrači arī internetā 
Labas kvalitātes virsmatrači nopērkami ne vien specializētos veikalos, bet arī internetā. Tādā veidā iespējams ātri un vienkārši aplūkot piedāvājumu, salīdzināt vairākas iespējas, kā arī nesteidzīgi izvēlēties sev piemērotāko risinājumu. 

Lielākie interneta veikali nodrošina ne vien daudzveidīgu izvēli, bet arī vairākus norēķinu un piegādes variantus. Būtiski, ka, iepērkoties internetā, spēkā ir distances līgums, kas nosaka – iegādāto preci 14 dienu laikā ir iespējams atdot atpakaļ pārdevējam, ja tā kāda iemesla dēļ neatbilst pircēja prasībām. 

Jauns virsmatracis – lielisks veids, kā parūpēties par pilnvērtīgu atpūtu. Ieskaties plašajā piedāvājumā un izvēlies savām vajadzībām atbilstošu risinājumu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)