Banner 980x90

Gauss būs pārsteigts, ja lēmums par 80 miljonu eiro aizdevumu "airBaltic" tiks mainīts

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA

Nacionālās aviokompānijas "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss būs pārsteigts, ja valdības lēmums par 80 miljonu eiro aizdevumu "airBaltic" tiks mainīts.

To otrdien, 10.novembrī, viņš apliecināja LNT raidījumā "900 sekundes".

Valdība lēmumu jau pieņēmusi, un aviokompānijas vadītājs cer, ka nauda tiks piešķirta.

Neatklājot "airBaltic" operatīvos finanšu datus, Gauss skaidroja, ka ir atšķirība starp peļņu un nepieciešamiem līdzekļiem jaunu lidmašīnu iegādē. "Ja lidmašīnas nenopirksim, būsim spiesti ņemt līzingā," teica vadītājs.

Gauss, neatklājot lidmašīnu cenu, piebilda, ka avansa maksājumā "Bombardier" ir jau pārskaitīts divciparu skaitlis. Pilnībā par lidmašīnām esot jānorēķinās novembrī.

Ministru kabinets 3.novembrī pēc četru stundu apspriešanās lēma atbalstīt "Prudentia" atrasto nacionālās aviokompānijas "airBaltic" investoru, Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, kura piedāvājums paredz ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro, bet valstij attiecīgi būtu jāiegulda 80 miljoni eiro. Kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicināšot biznesa plānu un flotes modernizēšanu.

Aizdevums "airBaltic" 80 miljonu eiro apmērā neradīs negatīvu ietekmi uz budžetu, aģentūrai LETA iepriekš apliecināja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvis Aleksis Jarockis. Valsts aizdevuma izsniegšanai "airBaltic" tiks izmantoti Valsts kasē pieejamie resursi, kuru nodrošināšanai veikti aizņēmumi finanšu tirgos. FM uzsvēra, ka šis izsniedzamais aizdevums valsts parādu nepalielinās.

Savukārt patlaban koalīcijas partneri nav pauduši atbalstu 80 miljonu eiro aizdevuma izsniegšanai nacionālajai lidsabiedrībai "airBaltic", līdz ar to būtu jāmeklē cits situācijas risinājums.

2012.gada 20.decembrī Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" noslēdza sākotnējo pasūtījuma līgumu ar "Bombardier" par desmit "CSeries 300" lidmašīnu iegādi ar iespēju iegādāties vēl desmit lidmašīnas. Savukārt 2014.gada jūlijā Farnboro Starptautiskajā aviācijas izstādē "airBaltic" izziņoja vēl trīs lidmašīnu iegādi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)