Banner 980x90

ĪSTS STEIKS NO LATVIJĀ AUDZĒTAS GAĻAS

Manzo
Manzo

Liellopu gaļas ēšanas tradīcijas Latvijā ir salīdzinoši jaunas, tomēr lietpratēji atzīst, ka Latvijas liellopu gaļa ir ļoti augstvērtīga un nav salīdzināma ar importēto no tradicionālajām “steika zemēm” – ASV un Austrālijas. Latvijas steiks tiek audzēts mazās bioloģiskās saimniecības un ļoti ierobežotos apjomos. Arī gardēžu zemēs Itālijā un Spānijā augstāk vērtē Eiropas un tajā skaitā Baltijas gaļu. Pārzinot gaļas nogatavināšanas tehnoloģiju nianses, MANZO GASTRO BUTCHER SHOP piedāvā ekskluzīvu produktu, kam līdzvērtīgu grūti atrast pasaulē.

Labāko no labākajiem

Uzņēmuma bāzes stacija un galvenā notikumu vieta ir MANZO Gastronoms Mūkusalas ielā 29. Sagaidot ziemas sezonu, tiek rūpīgi pārskatīts un atjaunots piedāvātais sortiments, atstājot tikai labāko no labākajiem.

MANZO īpašnieks, steiku virtuozs Sergejs Kotekins atzīst: “Šajā sarežģītajā laikā ļoti stiprina klientu atzinība un gatavība maksāt lielāku cenu par izcilu steiku, ko nevar baudīt citur.  Tādēļ turpināsim pasniegt mūsu īpašo produktu vienkārši un saprotami, nodrošinot, ka lielākā daļa no pievienotās vērtības ir sataustāma un nobaudāma. Ļoti svarīga ir gaļas nogatavināšana, kas pasaulē jau sasniegusi zinātnes nozares līmeni, un mēs to pārzinām visās niansēs.  

Apzināmies, ka tuvākajos gados stratēģiski pareizi būtu atrast vietu restorānam Rīgas centrā, jo daudzi mūsu klienti atzīst, ka reizēm ēd ne tik labu steiku tikai tādēļ, ka tas pieejams tuvāk darba un dzīves vietai. Došanās uz Pārdaugavu pie esošās satiksmes organizācijas var būt ļoti laikietilpīga.  Taču katrs uzņēmējs, kas darbojas sabiedriskās ēdināšanas vai viesmīlības jomā, labi sapratīs, cik grūti atrodamas patiešām labas telpas Rīgas centrā. Ceram, ka mums tas izdosies.”

Stends Āgenskalna tirgū

Izrādās, ka daudzi MANZO klienti vēlas baudīt ēdienus, kas ir populāri gaļas ēstuvēs Eiropā un ASV. Tie ir ne tikai burgeri to labākajā izpildījumā, bet arī citi ēdieni no kvalitatīvas liellopa un jēra gaļas, piemēram ASV Filadelfijā populārais cheesesteak (siera steiks) un Eiropā populārās meatballs, jeb gaļas bumbiņas.

 


Nesen atvērtais MANZO tirdzniecības stends Āgenskalna tirgū uzrunā klientus, kas ir steidzīgāki, vēlas paēst ātrāk un lētāk, taču tikpat gardu un kvalitatīvu Latvijā audzētu gaļu, kā citos MANZO veikalos. Kā atzīst Sergejs Kotekins, no labas, garšīgas un sulīgas gaļas var pagatavot ne tikai steiku, bet arī burgeri, ja kādam tas labāk garšo. Šarmantais un mākslinieciskais Āgenskalns arī tīri ģeogrāfiski atrodas tuvāk Rīgas centram un pārstāvniecība atjaunotajā tirgū līdz šim ir izrādījusies veiksmīga.

Nesavtīga mīlestība pret konkurentiem un piegādātājiem

Savu biznesu Latvijā MANZO meistari sāka ar piegādātāju apmācīšanu, ieguldot laiku un darbu lopkopju un miesnieku apmācībā. Rezultāti nu jau 9 gadus baudāmi gan MANZO Gastronomā Mūkusalas ielā 29, kur darbojas steika ēstuve ar veikalu, gan arī veikalā Gramzdas ielā 31, kur ir iespēja ne tikai iepirkties, bet arī nobaudīt steiku uz vietas.

Vairāku gadu garumā apmācītie piegādātāji ar savu izcilo produktu tagad ir izgājuši Eiropā un pasaulē, taču turpina piegādāt gaļu arī MANZO veikaliem. Latvijas pircēji nav tik maksātspējīgi kā gardēži Francijā vai Vācijā, tādēļ uzņēmums atradis vēl vienu piegādātāju Latvijā un uzsācis apmācības un audzināšanas darbu, kas sniegs izaugsmi gan lopkopjiem, gan uzņēmumam.

Vairākus gadus MANZO rīkoja arī publiskās meistarklases steiku gatavošanā, un šajā laikā ir apmācīti ne tikai klienti, bet arī konkurenti. Tas liek attīstīt gan meistarību, gan zināšanas, gan piegādātāju tīklu un ieguvēji, pirmkārt, ir MANZO klienti.

MANZO strādā ar vietējo liellopa gaļu no A līdz Z, to izvēloties, sagatavojot līdz veikala vitrīnai savā pārstrādes cehā, un arī pagatavojot līdz gardam ēdienam uz galda. Pieredzējušie meistari iepriecinās gan izvēlīgākos gardēžus svētku reizē, gan arī  garšīgi pabaros ne tik biezu maciņu īpašniekus ikdienā.

MANZO ir vieta, kur nobaudīt vislabāko gaļu pasaulē – gan pareizi nogatavinātu, maigu un sulīgu steiku, gan citus ēdienus no liellopa un jēra gaļas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)