Banner 980x90

Kā kredītu apvienošana var palīdzēt risināt finanšu problēmas

Viena no izplatītām finanšu problēmām, ar ko saskaras daudzi Latvijas iedzīvotāji, ir kredītu radītais slogs, kas reizēm arī kļūst par nopietnu problēmu ar nepatīkamām sekām. Iemesli, kāpēc iedzīvotāji nonāk šādās situācijās, ir dažādi — ienākumu samazināšanās, neapdomīgi slēgtas līgumsaistības ar aizdevējiem, pietiekami neizvērtēta maksātspēja, naudas trūkums pamatvajadzību nodrošināšanai utt. 

Kredītu apvienošana ir viens no tiem pakalpojumiem, kas var palīdzēt uzlabot situāciju un pārskatāmā nākotnē risināt finansiālās problēmas, pēc iespējas izdevīgi palīdzot atbrīvoties no kredītsaistībām. 

Kā notiek kredītu apvienošana
Kredītu apvienošana nav sarežģīts process, visu darbu pamatā izdara aizdevējs, kurš šo pakalpojumu piedāvā. Klients iesniedz detalizētu informāciju par visām savām kredītsaistībām, ko vēlas apvienot. Aizdevējs veic šo kredītu atmaksu, bet tā vietā par šo pašu summu noformē jaunu aizdevumu, par kura nosacījumiem klients ar kredītdevēju ir vienojušies. Tādā veidā notiek kredītu apvienošana vienā maksājumā. 

Parasti nauda nemaz nenonāk pie klienta, aizdevējs to uzreiz novirza kredītu atmaksai. Ja klienta maksātspēja tam atbilst, tad ir iespējams noformēt arī lielāku aizdevuma summu, ko pēc kredītu nomaksas klients var saņemt savā bankas kontā. 

Kādi ieguvumi iespējami no kredītu apvienošanas
Ieguvumi, kādus var sniegt kredītu apvienošana, katrā situācijā var būt atšķirīgi, jo to ietekmē klienta individuālā situācija, tomēr pamatā var runāt par dažiem būtiskākajiem ieguvumiem un uzlabojumiem:
• viens aizdevuma maksājums vairāku vietā, kas ļauj taupīt savu laiku;
kredītu apvienošana vienā maksājumā arī samazina summu, kas katru mēnesi jānovirza kredītsaistību segšanai;
• tiek izbeigtas līgumsaistības ar esošajiem kredītdevējiem;
• tā ir iespēja sākt uzlabot savu kredītvēsturi;
• kredītu apvienošanu iespējams veikt, vienojoties par jauniem un sev izdevīgākiem kredīta nosacījumiem, atmaksas grafiku, procentiem un ikmēneša maksājumiem;
• tā ir iespēja pārtraukt nebeidzamo loku ar kredītu pagarināšanu, daļēju atmaksu, augstu procentu likmju segšanu, jo tas viss prasa milzīgus jūsu līdzekļus, bet situāciju kopumā nerisina.

Kas nepieciešams, lai veiktu kredītu apvienošanu
Lai tiktu veikta kredītu apvienošana, svarīgi atrast un izvēlēties sev atbilstošāko kredītu apvienošanas piedāvājumu. Šādu pakalpojumu piedāvā daudzviet. Tomēr jābūt vērīgiem, jāpievērš uzmanība sīkumiem, skaitļiem, jāizmanto kredītu kalkulators, lai saprastu, vai šis piedāvājums patiešām būs izdevīgs. Kad ir atrasts atbilstošs piedāvājums, ir jāiesniedz kredītu apvienošanas pieteikums, ko parasti var izdarīt gan elektroniski, gan klātienē aizdevēja birojā vai filiālē. 

Protams, jārēķinās arī ar to, ka potenciālais kredītu apvienotājs gribēs iepazīties ar jūsu kredītvēsturi, maksātspēju, lai izvērtētu sadarbības iespējas. Ja jāapvieno lielāka summa, tad jābūt gataviem, ka kredītu apvienošana tiks piedāvāta pret nekustamā īpašuma ķīlu. 

Tālāk, kad jau saņemts akcepts no aizdevēja par sadarbību, viss norit diezgan ātri. Jau dažu dienu laikā ir atmaksāti visi apvienotie kredīti, to vietā iegūstot vienu jaunu aizdevumu ar citiem nosacījumiem un vienotu maksājuma grafiku. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)