Banner 980x90

Kā nopirkt labu cepeškrāsni, ja neesi sadzīves tehnikas speciālists?

Cepeškrāsns ir nepieciešama ikvienā virtuvē. Tās funkcijas var noderēt katram – gan tiem, kas ikdienā regulāri gatavo dažādas maltītes, gan arī tiem, kas pie plīts dodas reti. Turklāt cepeškrāsnī iespējams pagatavot unikālus ēdienus, kas citā veidā neizdotos un ātrā veidā sarūpēt veselīgu maltīti ar minimālu piepūli. 
Ja arī Tu apsver domu par cepeškrāsns iegādi, ielūkojies šajā interneta veikala 220.lv kompaktajā ceļvedī, kurā vienkāršā veidā apkopots viss svarīgākais, kas Tev jāzina, pērkot šo sadzīves tehniku. 

Izmēri
Viens no pirmajiem kritērijiem, kas jāņem vērā, pērkot cepeškrāsnis, plītis, ledusskapjus un citas iekārtas, ir to izmērs. Tas ir pašsaprotami, jo katrā virtuvē pieejamā platība atšķiras, turklāt vēl jo svarīgāk izmērus ir zināt, ja plāno iegādāties iebūvējamo cepeškrāsni. Tāpat jāparedz pietiekami daudz vietas cepeškrāsns vēdināšanai, proti, lai tā nebūtu cieši iespiesta starp citām mēbelēm, sienu un iekārtām. 

Ietilpība
Šis parametrs parāda to, cik daudz ēdiena vienā reizē cepeškrāsnī varēs pagatavot. Jo lielāka iekārta, jo vairāk līmeņos tajā būs iespējams produktus salikt, kā arī, piemēram, būs iespējams pagatavot veselu vistu vai tītaru. Interneta veikalā pieejamas dažādu tilpumu cepeškrāsnis elektriskās. Vismaz 65 litru cepeškrāsns sniegs Tev pietiekami daudz brīvības un izvēles iespēju, it īpaši, ja Tev ir lielāka ģimene un patīk gatavot. 

Tīrīšana
Tu arī noteikti piekritīsi – reti kuram cilvēkam patīk tīrīšanas darbi, it īpaši, ja tie saistīti ar taukainām un piedegušām virsmām. Par laimi, mūsdienās ražotāji ir īpaši pievērsuši uzmanību tam, lai atvieglotu cilvēku dzīvi un piedāvātu pircējiem cepeškrāsnis ar dažādām tīrīšanas sistēmām, ļaujot daudz ātrāk un ērtāk atbrīvoties no ēdienu pārpalikumiem, taukainiem pleķiem un citiem netīrumiem, kas laika gaitā uzkrājas cepeškrāsns iekšpusē.
• Viegli tīrāma virsma – cepeškrāsns iekšējā virsma pārklāta ar speciālu kārtu, kas neļauj ēdienam un taukiem pielipt, tādēļ tos var ērti noslaucīt ar mitru lupatiņu.
• Katalītiskā pašattīrīšanās – īpaša kārta uz cepeškrāsns iekšējās virsmas absorbē un oksidē taukus, izmantojot augstu temperatūru, lai Tu varētu visu notīrīt, kamēr krāsns vēl ir silta. 
• Pirolītiskā pašattīrīšanās – sistēma, kas izmantot ļoti augstu temperatūru, lai drošā veidā sadedzinātu visus taukus un ēdienu paliekas. Kad cepeškrāsns atdzisusi, pelnus var vienkārši saslaucīt ar lupatiņu. 

Lieliskam rezultātam
Meklējot ideālo cepeškrāsni, Tu noteikti redzēsi, ka dažādiem to modeļiem būs pieejamas atšķirīgas funkcijas, režīmi un citas ekstras. Noteikti nevajadzētu bezmērķīgi lūkoties tikai modeļa, kam pieejams pēc iespējas lielāks funkciju skaits. Tā vietā labāk rūpīgi pārdomāt savas vajadzības un pēc tam piemeklēt tām atbilstošu sadzīves tehniku. Taču kopumā ikvienam noderēt var iekārta, kura ir:
• multifunkcionāla – dažādas programmas, no kurām izvēlēties, lai atvieglotu kā pīrādziņu, tā arī cepeša pagatavošanu. Noderēt var, piemēram, atkausēšanas funkcija, grila režīms kraukšķīgai garoziņai u.c.;
• aprīkota ar konvektoru – tas ir ventilators uz cepeškrāsns aizmugurējā paneļa, kas palīdz izdzenāt karsto gaisu vienmērīgi, lai nodrošinātu kvalitatīvi apceptu ēdienu no visām pusēm;
• aprīkota ar tvaika cepšanu – izmanto karsto gaisu, lai pagatavotu sulīgu un gardu maltīti, saglabājot tajā visas vērtīgās uzturvielas un garšas. Laba izvēle, ja gribi gatavot veselīgus ēdienus visai ģimenei; 
• aprīkota ar taimeri – šķietami vienkāršs, taču ļoti noderīgs rīks, kas ļauj uzstādīt vēlamo cepšanas laiku un kad tas pagājis, atskan signāls, lai Tu zinātu, kad jādodas uz virtuvi. Tas Tev dod brīvības sajūtu ēdienu gatavošanas laikā, ļaujot darīt ko noderīgāku par ēdiena gatavības pārbaudi. 

Vēlies savus mīļos jau šajos Ziemassvētkos pārsteigt ar pašceptu kūku, pīrādziņiem un citiem gardumiem? Ienāc 220.lv un izvēlies cepeškrāsni jauniem kulinārajiem piedzīvojumiem!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)