PRIEKŠROKA STEIKAM NO LATVIJAS EKOLOĢISKAJĀM SAIMNIECĪBĀM: LABĀK MAZĀK, BET LABU!
Lai vai kas notiktu tuvākā un tālākā apkārtnē, pavasari un ēstgribu neviens nav atcēlis. MANZO GASTRO BUTCHER SHOP turpina darbu, jo deviņu gadu darbības laikā ir iegūtas gan praktiskas zināšanas par to, kas ir īsta gardēža cienīgs steiks, gan arī uzticami un patriotiski piegādātāji.
MANZO pozicionē sevi kā izmeklētas gaļas un delikatešu tirgotavu un šis apstāklis palīdzēja pārdzīvot divus gadus ilgstošos darbības ierobežojumus. Uzņēmuma galvenie produkti https://www.manzo.lv/nogatavinats-steiks-ar-sous-vide-piedevam ir Latvijā audzēts lielopa gaļas steiks, sous vide tehnoloģijā sagatavoti gaļas pusfabrikāti un Itālijā ražoti gastronomijas gardumi, kas kopš neilga laika pieejami arī e-veikalā.
Latvijā audzēta lielopa gaļa tirgū ir sasniegusi vēsturisko cenu maksimumu, jo Eiropa izpērk visu, kas saražots. Vietējiem uzņēmējiem ir grūti maksāt tik lielu cenu par steika cienīgu lielopa gaļu, taču steiks un liellopa gaļa ienāk modē arī Latvijā, un tas liek vēl aktīvāk darboties izglītības laukā.
Aktuāls ir jautājums - kā pareizi izvēlēties Latvijā audzētu gaļu, lai sevi pasargātu no surogāta, kuram no steika ir tikai nosaukums?
Svarīgi saprast, kādēļ nav ieteicams pirkt industriālo importa steiku un kā to atšķirt. Ja jēlai gaļai tiek dots 160 dienu izmantošanas termiņš, visticamāk, tā tiek apstrādāta ar agresīvām ķīmiskām vielām, kas kaitē ne tikai baktērijām, bet arī cilvēka veselībai. Šādos gadījumos lasīt izcēlumu produkta aprakstā, ka liellops ir barots ar zāli ir traģikomiski, jo, kaut arī šī masa ir mīksta un sulīga, to īsti nevar saukt par gaļu.
Pareizi nogatavināta gaļa vakuma iepakojumā pie pareizas temperatūras, bez ķīmiskām piedevām neglabājas ilgāk par 28 dienām. Tā ir ne tikai vērtīga, bet arī dārga un kļūs vēl aizvien dārgāka.
Šo apstākli izmanto gaļas tirgotāji un importētāji, piedāvājot zemākas cenas par industriāli audzēto un ķīmiski apstrādāto gaļu, aizvedot ekoloģiski audzēto Latvijas liellopu gaļu turīgajam pasaules tirgum.
No cenu pieauguma šajā laikā izvairīties nevar neviens, ja vien pats neaudzē lopus savām vajadzībām. Tādēļ ir īstais laiks sabiedrībā popularizēt ideju, ka labāk ēst retāk, bet labu gaļu. Eiropā un pasaulē augsti vērtētā Latvijas liellopu gaļa ir ekskluzīvs produkts, kuras neatkārtojamo garšu veido meistarīgs roku darbs un tradicionālā nogatavināšanas tehnoloģija.
Tādēļ, kamēr vien Latvijas lopu audzētāji būs ar mieru piegādāt kvalitatīvu vietējo gaļu, MANZO savu misiju turpinās.
MANZO GASTRO BUTHER SHOP jeb MANZO GASTRONOMĀ Mūkusalas ielā 29 darbojas steika ēstuve ar veikalu, savukārt, MANZO veikalā Gramzdas ielā 31 ir iespēja ne tikai iepirkties, bet arī nobaudīt steiku uz vietas. Abās vietās izcili kvalitatīvu un vērtīgu produktu pasniedz klientam vienkārši un saprotami, nodrošinot, ka lielākā daļa no pievienotās vērtības ir sataustāma un nobaudāma.
Ģimenes svētku piegarša
Vislabākā mācīšanās ir darot, jo galva mēdz aizmirst, bet rokas atceras, un tieši tādēļ MANZO piektdienās un sestdienās savā āra terasē līdz pl. 24:00 piedāvā ĪSTU STEIKU BAUDĪŠANAS VAKARUS , kuros pieredzējuši gaļas meistari iemāca atšķirt īstu steiku no surogāta, parāda kā un ko gatavot, un noslēgumā ekskluzīvi ar pašu rokām pagatavotais ēdiens tiek baudīts ar glāzi laba vīna.
Šie vakari iepriecina gan MANZO steika meistarus, gan arī dalībniekus, nomierina prātus un dod ģimenes svētku sajūtu šajā satraucošajā laikā.
Aicināts ir ikviens!
Vairāk informācijas, sazinoties ar MANZO meistariem