Banner 980x90

"Rigvir" zāļu ražošanas modernizācijā ieguldīs miljonu eiro

Foto: Lita Krone/ LETA
Foto: Lita Krone/ LETA

Holdinga kompānijas "Rigvir" uzņēmums iegādājies nekustamo īpašumu un ēku Rīgā, lai modernizētu pretvēža zāļu "Rigvir" aktīvās substances ražotni un kāpinātu ražošanas kapacitāti, pirmajā posmā ražotnē ieguldot vienu miljonu eiro.

"Rigvir" holdinga valdes priekšsēdētājs Jurģis Auziņš aģentūrai LETA norādīja, ka tas ir plānots solis "Rigvir" holdinga attīstībā, kas vērsts uz jaunu un modernu laboratoriju izveidi un to sertificēšanu atbilstoši jaunākajiem starptautiskajiem standartiem. Šāds attīstības scenārijs ļaus pārliecinošāk pieteikt "Rigvir" ārvalstu tirgiem un jaunām zāļu reģistrācijas valstīm.

"Rigvir" holdings apvieno uzņēmumu grupu, kuras galvenā darbība ir vērsta uz Latvijā izstrādāto vēža zāļu "Rigvir" ražošanu un attīstību pasaules tirgos.

Patlaban pasaulē ir reģistrēts tikai viens dzīvs, ģenētiski nemodificēts vīruss, kas pārstāv onkolītiskās viroterapijas nozari - medikaments "Rigvir". Onkolītiskā viroterapija ir vēža ārstēšana, kurā tiek izmantots dzīvs vīruss, kurš pēc ievadīšanas organismā atrod ļaundabīgā audzēja šūnas un tās iznīcina.

"Rigvir" zāles ir reģistrētas melanomas ārstēšanai, bet klīniskajā praksē plaši tiek izmantotas arī vairāku citu ļaundabīgu audzēju ārstēšanā. Patlaban šīs zāles ir reģistrētas un plaši pieejamas Latvijā un Gruzijā. Kopš 2011.gada "Rigvir" ir pilnībā kompensēts Latvijas iedzīvotājiem ar diagnozi ļaundabīga ādas melanoma, bet šogad "Rigvir" tika iekļauts Nacionālā veselības dienesta apstiprinātajās klīniskajās vadlīnijās "Ādas vēža un melanomas diagnostika, ārstēšana un dinamiskā novērošana".

Savukārt pacienti no valstīm, kurās šis medikaments pagaidām nav reģistrēts, viroterapiju ar "Rigvir" var saņemt Latvijā. Patlaban viroterapiju ar "Rigvir" jau ir saņēmuši vēža pacienti no vairāk nekā 40 valstīm.

Uzņēmums "Rigvir" dibināts 2014.gada 27.februārī, tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. "Rigvir" īpašnieki ir Jurģis Auziņš - 51%, Dite Venskus - 40%, Ivars Kalviņš - 3%, Andrejs Nollendorfs - 3% un Katrīna Pumpuriņa - 3%.

SIA "Rigvir" 2014.gadu noslēdza ar 131 874 eiro apgrozījumu un 551 eiro zaudējumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)