Rudens restorānu nedēļā Rīgā šogad piedalīsies 53 restorāni
Viņa piebilda - kā ierasts, Rīgas Restorānu nedēļā piedalīsies vairāki desmiti labāko pilsētas restorānu ar īpaši izstrādātu ēdienkarti, kuras pamatā ir sezonālas, Latvijā audzētas, izejvielas. Restorānu sagatavotās ēdienkartes no 19. septembra varēs apskatīt portālā www.LiveRiga.com.
"Restorānu šefpavāriem tika lūgts sagatavot īpašu desertu par godu mūsu valsts dzimšanas dienai. Vai tas būs saldais Latvijas karogu krāsās, vai gabaliņš kādas īpašas kūkas, tas paliek katra restorāna šefpavāru ziņā, bet to, ka šis sveiciens tiks pasniegts katram, Rīgas restorāna nedēļas viesim, ir zināms gluži droši," sacīja RTAB valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča.
RTAB atgādināja, ka Rīgas restorānu nedēļa ir iespēja ieturēt pilnvērtīgu trīs kārtu maltīti ar uzkodu, pamatēdienu un desertu par divām fiksētām un ievērojami samazinātām cenā - 15 vai 20 eiro. Kategorijā trīs ēdieni par 15 eiro piedalās sekojoši restorāni un kafejnīcas - "Amber", "Annas dārzs", "Astor", "Avalon", "B-Bārs" restorāns, "Bocca Buona", "C.U.T.", "Čarlstons", "Čemodāns", "Duvel's Pub", "Easy Wine", "Elements", "Fifty Six°N Twenty Four°E Restorāns", "Garage", "Gutenbergs terase", "Hercogs Ķīpsala", "Hercogs Mežaparks", "Jahta", "Le Sommet", "Mielotava", "Moltto Grill&Wine", "Niklāvs", "Osta", "OZO golfa kluba restorāns", "Pagalms", "Panorāma", "Piramīda", "Rīgas Pērle", "Rossini", "Silk", "Skyline", "Snob", "Sunset Riga", "Steiku Haoss", "Tēvocis Vaņa", "Tinto" un "Zilā govs".
Savukārt, kategorijā par 20 eiro piedalās "3 Pavāru restorāns "Tam labam būs augt!", "Bergs", "Bibliotēka No.1", "Dome", "Entresol", "Equus", "Ferma", "Forest", "International Riga", "Kaļķu vārti", "Kolonāde. Mūsu stāsti..", "Locale", "Mio", "MUUSU", "Restorāns 3" un "Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā".
Rudens Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums restorānos ir pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā restorānā.
Rudens Rīgas restorānu nedēļu organizē Rīgas Tūrisma Attīstības birojs RTAB. Tās mērķis ir stimulēt vietējās virtuves attīstību, sekojot pasaules tendencēm, vienlaikus nezaudējot šim reģionam raksturīgos produktus un vēsturiskās pagatavošanas metodes. Šoruden Rīgas restorānu nedēļa norisināsies no 8. līdz 14. oktobrim.
Uz sarakstu