Latvijas pavāri šefpavāru konkursā Krievijā iegūst otro vietu
Latvijas pavāru komanda ieguva otro vietu Starptautiskajā šefpavāru konkursā "Baltijas kulinārijas zvaigzne", pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Latvijas Pavāru kluba pārstāvji.No 1. līdz 3.martam Sanktpēterburgā, Krievijā, izstādes "ExpoHoReCa" 2013 ietvaros jau devīto gadu pēc kārtas notika Starptautiskais šefpavāru konkurss "Baltijas kulinārijas zvaigzne". Sīvā cīņā Latvijas pavāru komanda ieguva 2.vietu, piekāpjoties tikai komandai no Krievijas.
Konkursā "Baltijas kulinārijas zvaigzne" piedalījās šefpavāru komandas no septiņām Baltijas jūras reģiona valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Rumānijas, Krievijas un Somijas.
Pavāru kluba komandu pāsrtāvēja Kārlis Visockis (restorāns "Melnie mūki", Rīga), Juris Dukaļskis (restorāns "Kaļķu vārti", Rīga), Aivars Drozds (restorāns "Bibliotēka Nr1", Rīga).
Latvijas komandas pavāriem, startējot trīs nominācijās, bija iespēja konkursā parādīt savu interpretāciju par to, kas ir Mūsdienu Latvijas Virtuve. Tā tika atzinīgi novērtēta ar pilnu godalgu komplektu.
Dukaļskis ieguva zelta godalgu kategorijā "Nacionālā siltā uzkoda pie alus no cūkgaļas karbonādes vienai personai". Drozds ieguva sudraba godalgu kategorijā "Melnā kaste" - aukstie banketu ēdieni sešām personām", kurā šogad atradās lielopa gaļa, dzērvenes un sēnes. Visockis ieguva bronzas godalgu kategorijā "Siltais zivs pamatēdiens ar dārzeņiem vienai personai".
Konkursu vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija augstas klases šefpavāri no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Somijas, Igaunijas, Francijas, Polijas un Rumānijas.
Darbi tika vērtēti pēc ēdiena noformējuma, garšas, produktu saderības tehniskās meistarības, kā arī darba organizēšanas. Uz sarakstu