Banner 980x90

Dārzeņu gaļas bumbiņas ar terijaki mērci

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com

Sastāvdaļas (četrām porcijām):
320 g gaļas bumbiņu ar brokoļiem un zirņiem (var izmantot Rakveres gaļas bumbiņas);
2 ēd.k. eļļas;
liela sauja sagrieztu brokoļu;
100 g saldētu zirņu (atkausētā veidā);
8 šampinjoni, sagriezti šķēlītēs;
4 sīpolloki;
2 cm liels ingvera gabaliņš, nomizots un sakapāts;
1 ķiploka daiviņa;
100 ml teriyaki mērces;
nedaudz citrona vai laima sulas;
200 g gargraudu rīsu.

Pagatavošana.
Pievieno rīsiem 400 ml verdoša ūdens, nedaudz eļļas un sāls. Uzliek katlam vāku un vāra apmēram 10 minūtes zemā temperatūrā. Pēc tam samazina uguni un ļauj vēl 10 minūtes pastāvēt. Ieliekc brokoļus verdošā ūdenī un ļauj pāris minūtes pavārīties. Pēc tam brokoļus nokāš sietiņā un pārlej ar aukstu ūdeni, lai zaļā krāsa kļūtu spilgtāka.

Uz pannas apbrūnina gaļas bumbiņas ēdamkarotē eļļas un noliek malā. Sasilda uz pannas otru ēdamkaroti eļļas un apcep tajā ķiplokus, ingveru, sēnes un kapāto sīpolloku apakšējo (gaišo) daļu. Pēc pāris minūtēm pievieno brokoļus, gaļas bumbiņas, terijaki mērci un nedaudz citrona sulas. Karsē vēl pāris minūtes, pievieno zirņus un pasniedz kopā ar rīsiem.

Maltīti pārkaisa ar sasmalcinātiem lociņiem.

Raksts tapis sadarbībā ar "Latvijas Avīzi"

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)