Banner 980x90

Rīgā pasniegs gada balvu kultūrā “Baltais zvirbulis”

Otrdien, 16. maijā, pulksten 16.00 svinīgā klātienes ceremonijā “Mazajā Ģildē” pasniegs Rīgas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamenta gada balvu “Baltais zvirbulis”, lai izteiktu atzinību par kvalitatīva kultūras procesa nodrošināšanu galvaspilsētā.

Rīgas pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta departamenta gada balva “Baltais zvirbulis” tiks pasniegta 19. reizi un mākslinieka Aigara Bikšes veidoto skulptūru jau ir saņēmuši 238 laureāti. Šogad balva tiks pasniegta četrās nominācijās.

Nominācijā “Par ilgstošu un nozīmīgu profesionālo ieguldījumu” tiks godināta Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas vijoles spēles pedagoģe Regīna Sjakste. Viņa saņems balvu par nozīmīgu ieguldījumu vijoles spēles pedagoģijā 42 darba gados.

“Balto zvirbuli” nominācijā “Kultūras un kultūrizglītības iestādes darbinieks” pasniegs Rīgas Centrālās bibliotēkas Bibliotēku dienesta galvenajai ekspertei bibliotēku jomā Zanei Ramiņai par Rīgas Centrālās bibliotēkas Āgenskalna un Torņakalna filiālbibliotēku telpu funkcionālo plānošanu un piemērošanu lietotāju labsajūtai.

Balvu nominācijā “Amatiermākslas kolektīva vadītājs” saņems divas laureātes. Balvu par radošiem sasniegumiem un misijas izjūtu darbā ar bērnu un jauniešu vokālo ansambli “Kolibri” iegūs Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde” bērnu un jauniešu vokālā ansambļa “Kolibri” vadītāja Inita Malnača. Savukārt balvu šajā nominācijā par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un ģimeņu folkloras studijas “Garataka” 10 gadu jubilejas koncertu “Plostu dārzus darināj’ ” mākslas centrā “Noass” pasniegs Asnatei Rancānei.

Savukārt nominācijā “Sadarbības projekts un sadarbība kultūras procesa atspoguļošanā” balva tiks pasniegta mūziķim Ralfam Eilandam un menedžerei Daigai Eilandei par koncerta “Ukrainas brīvībai” ideju, iniciatīvu un radošu garu tā rīkošanā 2022. gada 25. februārī. “Baltais zvirbulis” šajā nominācijā tiks piešķirts arī SIA “Kalnciema kvartāls” par Āgenskalna vēsturiskā tirgus pārveidi daudzpusīgā kultūrtelpā, sadarbību ar pašvaldību un apkaimes iedzīvotājiem. Tāpat balvu šajā nominācijā pasniegs arī uzņēmumam SIA “First Service” par projekta “Ziemassvētku gaismas taka” radīšanu Rīgā 2022. gada Ziemassvētkos un biedrībai "Ascendum" par radošu un daudzveidīgu 2022. gada Rīgas vasaras kultūras programmu “Satikšanās vieta pie arkas” Viesturdārzā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)